Welkom bij Koffieklets. Iedere werkdag vroeg in de ochtend op uw beeldscherm. Gevuld met opvallende nieuwsflitsen - en andere flitsen. Tijdens het ontbijt of onderweg te lezen en bij de koffiemachine te delen daar u wilt.

Eerder deze week brachten we op deze plek het heugelijke nieuws dat de nieuwe Doctor Who in de gelijknamige, populaire BBC-serie, voor het eerst - nadat twaalf verschillende acteurs in de huid van het personage kropen - door een vrouw zal worden gespeeld; Jodie Whittaker. Blijkt nu dat - hoogstwaarschijnlijk - dezelfde mannen die het nodig vonden het idee van een all female Ghostbusters-film compleet de grond in te boren (want dat zou hun kindertijd ruïneren) ook nu zeggen dat Doctor Who niet door een vrouw kan worden gespeeld. En het gaat verder; zowel The Sun als The Mail Online publiceerden plots items met daarin naakt-stills van Whittaker uit eerder werk in haar acteercarrière, dat dan als 'bewijs' zou moeten dienen dat ze ongeschikt is. Om het stoom van uit je oren te krijgen inderdaad. Gelukkig ontvangen deze media nu ook veel kritiek op hun actie.

Campagnegroep Equal Representation for Actresses (ERA):

'We are delighted by the casting of Jodie Whittaker as the 13th Doctor. However, we are surprised and disappointed by the Daily Mail and the Sun's reductive and irresponsible decision to run a story featuring pictures of Jodie in various nude scenes.'

En ook verschillende bekendheden in de UK spraken schande van de artikelen:

xView full post on X

The Sun en Mail Online weigerden tot nu toe om te reageren op de commotie. Zo blijkt maar weer dat we nog een lange, lange weg te gaan hebben waar het gelijke behandeling van mannen en vrouwen betreft, niet in de laatste plaats in televisie- en filmland.

Hair, Face, Hairstyle, Eyebrow, Skin, Blond, Lip, Chin, Cheek, Beauty, pinterest
Getty Images
Jodie Whittaker

Lekte gisteren nog het geboortecertificaat van de tweeling van Beyoncé uit, haalt Queen B nu zelf de headlines. Madame Tussauds heeft namelijk een wassen beeld van de zangeres in New York staan dat op zijn zachtst gezegd niet zo goed lijkt. Niet alleen is Beyoncés huidskleur een paar tinten lichter gemaakt, ook haar gezicht en haren lijken in de verste verte niet op dat van de zangeres. Fans reageerden geschokt op social media:

Madame Tussauds heeft inmiddels gereageerd en laat aan The Wrap weten dat het 'aan het licht en de flits van de camera ligt dat de huidskleur er zoveel lichter uitziet'.


Bella Hadid was al een paar maanden met een bob net boven de schouders te zien, maar zette ook dáár nog even drastisch de schaar in. Deze week werd ze op straat gespot met haar kortste coupe tot nu toe. Maar 't topmodel bewees meteen dat in celebville alles mogelijk is door diezelfde dag óók met haar langste paardenstaart ooit over straat te gaan. Gevalletje spijt? Of gewoon best of both worlds?


Een onderwater wijnkelder; het bestaat. Kroatië is waar wijnproeverij-liefhebbers wezen moeten. Nadat de flessen drie maanden hebben gerijpt boven water, dompelt Edivo Vina - dat zo'n uurtje rijden noordelijk van Dubrovnik ligt, hun flessen kopje onder voor nog - pak 'm beet - twee jaar. Het idee: de zee biedt de perfecte natuurlijke koelomstandigheden voor wijn. Maar er komt ook wat bijgeloof bij kijken; dat de zee's perfecte stilte de kwaliteit van de wijn optimaliseert. Wij zeggen: sowieso het proberen waard, nietwaar? Uiteraard biedt Edivo Vina excursies aan liefhebbers aan om het hele proces met eigen ogen te zien.

Wood, Furniture, Floor, Table, Roof, House, pinterest
Edivo Vina
Drink, pinterest
Edivo Vina

De langverwachte documentaire Diana, Our Mother: Her Life and Legacy, waarin prins William en prins Harry voor het eerst openlijk op film spreken over prinses Diana, laat niet lang meer op zich wachten. Sterker: aanstaande maandag zal-ie door HBO worden uitgezonden en gisteren is de poster van de HBO-docu, gemaakt in het kader van het feit dat Diana dit jaar 20 jaar geleden om het leven kwam, exclusief aan onze collega's van Harper's Bazaar in Amerika vrijgegeven.

Photo caption, Font, Photography, Stock photography, Smile, pinterest
HBO

Er is gekozen voor deze ontroerende foto, waarop Diana haar beroemde serene glimlach geeft en haar zoons dichtbij haar zijn - geschoten in de tuin van Highgrove House voor Prince Charles' veertigste verjaardag in 1988 - omdat, volgens executive producer, Nick Kent: 'it reflects that in this film, for the first time, Princess Diana's two sons talk openly and at length about how she was as a mother. As Diana's close personal friends confirm, it was with her sons that she felt she could be herself.'

De ultrakorte trailer voor de docu, waarin we William en Harry door een fotoboek zien bladeren, werd vorige week al vrijgegeven. Regisseur Ashley Gething vertelde daarover aan BAZAAR.com: 'Both Princes prefaced their interviews by saying it was difficult to remember aspects of their childhood—the effect of their bereavement had been to block out the past—but during the conversations many memories came back to them. It really did feel to me like they were remembering and recalling, perhaps for the first time.'

Bekijk de trailer hieronder als je 'm gemist hebt:


We sluiten af met de heerlijk random, maar uiterst wijze woorden van Dame Vivienne Westwood. Omdat het kan.

[youtube ]https://www.youtube.com/watch?v=jPtZfh2M-hk&feature=youtu.be[/youtube]

Koffieklets dagelijks in je tijdlijn? Like Harper's Bazaar op Facebook! >