Welkom bij Koffieklets. Iedere werkdag vroeg in de ochtend op uw beeldscherm. Gevuld met opvallende nieuwsflitsen - en andere flitsen. Tijdens het ontbijt of onderweg te lezen en bij de koffiemachine te delen daar u wilt.

Donald Trump die tijdens een officieel bezoek aan Parijs de woorden 'You are in such good shape, beautiful' tegen de Franse first lady Brigitte Macron uitspreekt, het staat - dankzij onderstaande video - nog immer op ons netvlies gebrand.

xView full post on X

Reebok (en we vergeven het commerciële partijen direct uit zoiets een slaatje te slaan, want hé, dan heeft íemand er tenminste nog íets aan), haakte slim in op de commotie rondom die ongepaste - en ja toch echt ook seksistisch te noemen - opmerking van de POTUS, en riep onderstaande infographic in het leven, die nog maar eens laat zien hoe ongepast Trumps actie was.


Wimbledon is voorbij, en om het leed van het afkicken een klein beetje te verzachten blikken we nog even terug op één van de leukste momenten van het toernooi die je niet mag hebben gemist. Die waarop de Belgische Kim Clijsters tijdens de dames invitational doubles competition - compleet tegen de strikte regels van het Britse tennistoernooi in - een man uit het publiek haalde, een wit tennisrokje aantrok en op de baan neerzette.


De babyboom in Hollywood continues. Jessica Alba (36) verwacht haar derde kindje van haar man Cash Warren, wat ze middels deze leuke boomerang samen met dochters Honor (9) en Haven (5) bekendmaakte. Of het een jongetje of een meisje wordt weten we niet. Wel hebben we zo'n donkerbruin vermoeden dat zijn of haar naam met een H zal beginnen.

En ook Mindy Kaling (38), die momenteel volop in de spotlights staat vanwege haar rol naast Oprah Winfrey en Reese Witherspoon in de aanstaande Disney-film A Wrinkle in Time (bekijk hier de net vrijgegeven trailer), heeft een bun in the oven. Geen officiële bekendmaking hier, maar E! Online laat weten dat het 'an unexpected surprise' was. Het wordt Kalings eerste kindje.


ING gaat jonge vaders een maand betaald ouderschapsverlof geven, zo kopt de Volkskrant. De bank is de eerste grote onderneming in Nederland die een hele maand betaald vrijaf geeft aan nieuwbakken vaders. Gisteren maakten de bank en de vakbonden bekend dat deze regel in de nieuwe cao is vastgelegd, met ingang van volgend jaar. En - goede zaak - de regeling geldt ook voor niet-biologische moeders, zoals in lesbische stellen.

Tot nu toe hebben vaders in ons land nauwelijks recht op betaald verlof. 'Dit is een reuze gebeurtenis, een geweldig bericht voor een land dat wat betreft vaderschapsverlof het lachertje van Europa is,' aldus Louis Tavecchio, emeritus hoogleraar pedagogiek van de Universiteit van Amsterdam aan de Volkskrant.


Adidas en Refinery29 vroegen voor een bijzonder project aan 11 kunstenaressen om samen 50 sneakers te ontwerpen voor de 50 staten in Amerika, en één resultaat in het bijzonder was zo cheesy dat-ie het wereldwijde web over ging. Kunstenares Jen Mussari ontwierp 'm voor de staat New Jersey. Mogen we u voorstellen: de pizzasneaker - incluis 3D pepperoni-plakjes.

Brown, Yellow, Red, Pattern, Orange, Fashion accessory, Fashion, Carmine, Tan, Maroon, pinterest
adidas

De 50 paren zijn overigens niet in productie genomen, maar werden verkocht tijdens een online veiling ten bate van Women Win, een organisatie die sport inzet om leiderschap en zelfvertrouwen onder jonge meisjes te stimuleren en gendergelijkheid in gemeenschappen over de hele wereld te promoten.


We blijven nog even in de wereld van voetmode. Christopher Kane, de man die een aantal seizoenen terug de Croc naar de catwalk bracht, heeft opnieuw een collectie samen met het meest afzichtelijke schoeisel ter wereld gemaakt. Waar iedereen zich eerst nog afvroeg 'was dit een eens-maar-nooit-weer-poging van Kane om deze schoen happening te maken?', weten we nu dus: de man is very serious. En hij stopt niet totdat je Crocs draagt. In de aanbieding dit keer? Onderstaand klompje, verkrijgbaar in verschillende kleuren. 'They are brilliant for summer, as they are so comfortable and cooling,' aldus Kane. 'That they look great is an added bonus.'

Footwear, Green, Product, Sandal, Shoe, Slide sandal, Flip-flops, Slipper, Silver, pinterest

Onze hoofdstad zal een grote rol gaan spelen in het nieuwe seizoen van de Netflix-hitserie Designated Survivor. Deadline laat weten dat Ben Lawson de rol van Damian Rennet, een MI-6-agent, gaat spelen. Damian is volgens de website als Nederlander aanwezig in Amsterdam en gaat samenwerken met Hannah Wells. Uiteraard is er al snel romantiek in het spel, en wordt hun werkrelatie bemoeilijkt. Of de crew van Designated Survivor voor opnames ook echt naar Amsterdam zal komen is (nog) niet bekend. Hannah en Damian mogen elkaar dan wel ontmoeten in onze hoofdstad, ze kunnen natuurlijk ook gaan werken met nagebootste sets. Al hopen we dat ze even overvliegen, wel zo leuk.

Collar, Suit trousers, Coat, Formal wear, Suit, Electric blue, Blazer, Font, Azure, Majorelle blue, pinterest
Netflix

Keira Knightley en Dame Helen Mirren gaan de hoofdrollen spelen in Disney's remake van The Nutcracker. Inderdaad, de Disney-remakes vliegen je om de oren, maar deze belooft er toch wel één met een strik erom te worden. In The Nutcracker and the Four Realms zal Keira Knightley de rol van de Sugar Plum Fairy oppakken en Helen Mirren die van evil Mother Ginger. Maar dat is niet al. Mackenzie Foy (The Twilight Saga: Breaking Dawn) speelt kleine Clara (het meisje wiens notenkraker tot leven komt), Morgan Freeman is van de partij als Clara's godfather Drosselmeyer en Misty Copeland komt voorbij met een 'special performance,' zo heeft Disney laten weten tijdens diens D23 Expo.

Kleine domper: pas in november 2018 kunnen we dit op 't witte doek gaan aanschouwen.

Hair, Face, Eyebrow, Hairstyle, Chin, Skin, Nose, Head, Lip, Beauty, pinterest
Getty Images

Meer van dit dagelijks in je tijdlijn? Like Harper's Bazaar op Facebook! >