We hebben allemaal wat, we zijn allemaal een tikkie raar, maar toch, of juist daarom, zijn we vrienden. 7 types die je dólgraag mag – maar die je zo af en toe ook tot waanzin drijven.

1. De naïeveling

Gaat het vermoedelijk nooit leren dat, laten we zeggen, een Hermès Birkin Bag die voor een tientje op Marktplaats van de hand wordt gedaan, te mooi is om waar te zijn.

2. De verstrooide

Krijgt het voor elkaar dagelijks haar sleutelbos, fiets (waarmee altijd wel iets loos is, trouwens), agenda, oplader en (zonne)bril kwijt te raken. Om en nabij elke zes maanden blijkt haar telefoon onvindbaar. Hoe dan?

3. De bezielde Facebookgebruiker

Vindt het noodzaak haar (digitale) vrienden meermalen per dag in kennis te stellen van haar welbevinden. Mocht er een gezamenlijke activiteit op de planning staan, dan weet je dat je de komende tien berichten goed bent vertegenwoordigd op haar tijdlijn middels foto's, video's en tags.

4. De enthousiasteling

Maakt tot vervelens toe al je zinnen af. Doet overal blijmoedig aan mee – zelfs als er even niks is om blijmoedig over te wezen.

5. Het opvliegende type

Waarmee je op een drukke zaterdag beter niet de sale trotseert. Want: te veel kans op te veel mensen die te veel in de weg lopen – en op uitverkochte maten, driftig griswerk van winkelgenoten en stuitende wachtrijen (voor zowel pashok als kassa). Kortom: te veel kans op reuring waarbij type opvliegend vanuit directe bewogenheid nog weleens een elleboogje uit mag delen, of lelijk sneert naar een argeloze voorbijganger.

6. De relativeerster

Bezingt naar hartenlust spreekwoorden als: elk huisje heeft zijn kruisje; de soep wordt nooit zo heet gegeten als-ie wordt opgediend; wie geen fouten maakt, maakt niks; morgen weer een dag. Doorgaan?

7. De wispelturige

Vindt het lastig op tijd te komen. Vindt het eigenlijk sowieso vaak lastig te komen. Heeft een werkelijk dramatisch gevoel voor agendabeheer.