Een beetje dubbel is het wel: zittend op de bank documentaires kijken over sport en voeding. Maar leerzaam en inspirerend voor een gezonde levensstijl (met iets minder Netflix-momenten wellicht) zijn ze wel, deze nieuwe filmwerkjes op de populaire streamingsdienst die we van onze Hearst-collega's bij Women's Health getipt kregen.

What the Health

Ken je de documentaire Cowspiracy: The Sustainability Secret nog? Die schokkende documentaire over de vee-industrie en de impact hiervan op de klimaatverandering? De makers, Kip Anderson en Keegan Kuhn, hebben een nieuwe documentaire gemaakt genaamd What the Health, en raken wederom de gevoelige snaar als het gaat om gezondheidsorganisaties. In deze twee uur durende documentaire wordt er een verband gelegd tussen de voedselindustrie en bepaalde ziektes én het feit dat gezondheidsorganisaties hier niet voor waarschuwen. Daarnaast word je nogmaals aan het denken gezet over je eigen vleesconsumptie.

'Voor velen was Cowspiracy een eye-opener om minder of zelfs geen vlees meer te eten. What the Health doet ons vanuit een compleet ander perspectief hetzelfde overwegen. Andersen en Kuhn trappen ook deze keer niet in de val om te preken voor de eigen parochie. Ze vertrekken vanuit een probleem die de oplossing - veganisme - aannemelijk maakt.' Aldus Robin Broos van De Morgen.

youtubeView full post on Youtube

From Fat to Finish Line

Deze inspirerende documentaire gaat over twaalf mensen met flink overgewicht die samen besluiten hun leven om te gooien door 225 (!) kilo aan lichaamsgewicht te verliezen en een estafetteloop van 300 kilometer af te leggen. Alle postieve en negatieve momenten zijn vastgelegd en bieden je daardoor een persoonlijke kijk in het leven van deze doorzetters.

'Deze documentaire heeft me extreem geraakt. De inspirerende verhalen van de deelnemers en hun transformaties, de achterliggende gedachtes om af te vallen en de passie die zij vonden in rennen. Ik heb een traantje weggepinkt.' Aldus Bryan Goldman van Real Runner Reviews.

Counterpunch

In deze sportieve documentaire van Jay Bulger worden drie jonge boxers gevolgd die net zo beroemd willen worden als Mike Tyson en Muhammad Ali. Dit vergt een ijzersterke discipline én een flinke dosis aan doorzettingsvermorgen. Alleen tijden veranderen en zo ook de bokswereld. Overwinningen en tegenslagen, de drie jongens geven niet op.

'Counterpunch, een rauw kijkje in de bokswereld. Bulger brengt in anderhalf uur knap en gedetailleerd de contrasten tussen de verschillende uitersten binnen de sport in beeld. Counterpunch is zowel een kritische blik op de huidige stand van zaken als een liefdevolle ode aan de sport.'Aldus Sven Gerrets van De Lagarde.

The Mind of a Chef

Een nieuw seizoen van The Mind of a Chef staat eveneens nu op Netflix. Een serie over de meest creatieve, artistieke en inspirerende bronnen van internationaal gerenommeerde chefs. In dit vierde seizoen staan de chefs Gabrielle Hamilton en David Kinch centraal, die ons een kijkje in hun leven geven.

Side note: kijk vooral niet als je trek hebt, want deze chefs laten behoorlijk wat lekkers voorbij komen.

Dit zijn ook nieuwe titels op Netflix die de moeite waard zijn om te kijken >

Meer van dit dagelijks in je timeline? Like Harper's Bazaar op Facebook! >

Bron: Women's Health