Welkom bij Koffieklets. Iedere werkdag vroeg in de ochtend op uw beeldscherm. Gevuld met opvallende nieuwsflitsen - en andere flitsen. Tijdens het ontbijt of onderweg te lezen en bij de koffiemachine te delen daar u wilt.

Zette eerder deze week Sofia Vergara nog de schaar in haar haar voor een verdomd goeie pony, blijkt vandaag Sarah Jessica Parker (toch al jaren te spotten met hetzelfde lange kapsel) voor een Carrie-bob te zijn gegaan. En, jawel, witblond! Ze postte er onderstaande vage foto van op Instagram, maar hier zie je het beter.

instagramView full post on Instagram

Dacht je dat je alle redenen om van Meryl Streep te houden wel zo'n beetje wist, blijkt de beste actrice ter wereld met een tas met daarop de hoofden van Barack en Michelle Obama rond te lopen.

Wij konden het snapshot helaas niet bemachtigen (anders zouden we 'm inlijsten en op de redactie hangen), maar op de website van onze Amerikaanse collega's kun je hem wél bekijken.

Pink, Eyewear, Glasses, Vision care, Singer, Performance, Spokesperson, Smile, pinterest
WireImage

Ook actrices van Nederlandse bodem zijn goed bezig. Had Carice van Houten laatst nog groot nieuws, blijkt nu ook Katja Herbers een rol te pakken te hebben in één van de succesvolste shows van het moment, Westworld. De 36-jarige Nederlandse kruipt in het tweede seizoen in de rol van Grace, een vaste gast van het themapark. Ze zal in de hitshow te zien zijn naast grote namen als Anthony Hopkins, Ed Harris en Evan Rachel Wood en deze maand beginnen ze met de opnames. Gefeliciteerd!

Hair, Hairstyle, Skin, Shoulder, Beauty, Chin, Lip, Premiere, Electric blue, Joint, pinterest
Getty Images

Een recent New York Times-artikel deed bericht van een bizarre sollicitatieprocedure bij Iberia Airlines. De luchtvaartmaatschappij verplichtte solliciterende vrouwen een zwangerschapstest te doen. Naar eigen zeggen uit veiligheidsoverwegingen voor de sollicitanten zelf, aangezien het vanaf het derde trimester in een zwangerschap gevaarlijk is om te vliegen. Maar door alle - terechte - ophef naar aanleiding van het artikel in New York Times heeft een woordvoerder nu laten weten de regel af te schaffen:

'Given the controversy, arising from the current protocol in place to protect pregnant women, we will no longer include a pregnancy test in the medical examination for new hires.'


Parijs is altijd een goed idee, laat dat duidelijk zijn, maar zéker in de zomer van 2024, wanneer daar de Olympische Zomerspelen plaats zullen vinden. Gisteren is bekendgemaakt dat het grootste sportevenement ter wereld door de IOC aan Parijs is toegekend. Praktisch een thuiswedstrijd dus, voor de oranjes.

Fan, Event, Team, Stadium, Recreation, Competition, Audience, Crowd, pinterest
Getty Images

In 2028 is overigens Los Angeles aan de beurt. Parijs was twee keer eerder in de geschiedenis gastland van de Spelen. In 1900, en daarna nog eens in 1924. Speaking of... in dit filmpje is te zien hoe de Olympische Panda (wie kent 'm niet) gisteren beviel van een gezond panda-jong. Een mannetje.


Dat de film Wonder Woman, door velen een sterk staaltje feminisme genoemd, een regelrechte kaskraker bleek te zijn, kan niemand zijn ontgaan. Gisteren bleek tevens dat de rolprent met Gal Gadot in de hoofdrol en oa Robin Wright en - jawel - Doutzen Kroes in een bijrol, de cijfers van de actieheldenfilm Deadpool van Ryan Reynolds heeft verslagen in de Amerikaanse box office. En feminist Reynolds was de eerste om de cast en crew van Wonder Woman daar, op zijn eigen cheeky manier, mee te feliciteren:


Emma Stone hield zich na het innen van haar Oscar voor Beste Actrice begin dit jaar fanatiek uit het public eye. Onder meer - zo blijkt nu - door lekker op wijnvakantie te gaan. Lang leve vrienden van celebrities met Instagram:


We sluiten af met de beste memes op Twitter over Trump jr.'s (gisteren door hemzelf blootgegeven) e-mailverkeer met Rusland ten tijde van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Beter samengevat als:

En dat is natuurlijk eigenlijk om te janken, maar hé, dat gunnen we 'm niet. Dan maar lachen:

Meer van dit dagelijks in je tijdlijn? Like Harper's Bazaar op Facebook! >