Straks naar Trump, eerst naar - jawel - boer Herman en zijn Fleur. Laatstgenoemde heeft namelijk in een nieuwe update op de website van Boer Zoekt Vrouw laten doorschemeren te gaan emigreren naar Frankrijk. Wanneer? Da's nog onduidelijk, want door alle BZV-hectiek heeft ze nu een half jaar langer nodig om haar studie af te maken. Maar hé, de liefde is dus nog steeds daar, en dat is alles wat we nodig hebben om het weekend met een gerust hart in te gaan. Dat, en de wetenschap dat Herman één van de puppy's uit het nestje van de ouders van Fleur gaat adopteren. 'Herman was direct verkocht en heeft er dan ook meteen eentje uitgekozen.'

Herm, de ideale schoonzoon.

Sitting, Photography, Portrait photography, White-collar worker, Leisure, pinterest
KRO-NCRV


President Trump en first lady Melania kwamen gisteren aan in Warschau om de Poolse president Andrzej Duda en zijn vrouw, Agata Kornhauser-Duda, te onmoeten. Doel van de bijeenkomst was Trump voor het eerst als president welkom te heten in Polen, maar het het leek erop dat Kornhauser-Duda dezelfde allergie voor Trumps handen heeft als Melania. Toen de vier elkaar ontmoetten gebeurde er dit:


Het zal vast niet, maar als, áls Kornhauser-Duda De Donald hier opzettelijk in zijn hemd zette, dan alle lof voor deze vrouw. Angela Merkel lacht vast de ballen uit haar broekpak.


En dan heel treurig nieuws: Tijn Kolsteren, het zesjarige terminaal zieke jongetje dat vorig jaar de held van Serious Request werd door nagels te lakken voor het goede doel, is vanochtend vroeg overleden, zo meldt 3FM vandaag op haar website. Tijn leed aan het zeldzame en ongeneeslijke hersenstamkanker (DIPG). Eind mei begon er, mede op initiatief van cabaretier Youp van 't Hek, een nieuwe actie met Tijn: hij kreeg zijn eigen nagellaklijn 'Lak door Tijn', waarmee geld werd opgehaald voor de aanschaf van een apparaat dat kinderen met hersenstamkanker moet gaan behandelen. Gisteravond werd het streefbedrag van 1 miljoen euro gehaald, waarover nog uitgebreid in de media werd bericht. Slechts enkele uren later is de kleine held overleden. We wensen zijn familie heel veel sterkte.

instagramView full post on Instagram

'Ik heb tot nu toe in mijn carrière mannelijke mede-castleden nodig gehad die bereid waren in te leveren in salaris, zodat ik op gelijke hoogte met hen kwam,' heeft Oscar-winnaar Emma Stone in een interview met Out Magazine laten weten. 'Het is iets wat ze voor me deden, omdat ze vonden dat het terecht en eerlijk was. Er wordt niet vaak over gepraat, dat voor onze gelijke salarissen mensen nodig zijn die onzelfzuchtig zeggen: dat is wel zo eerlijk.' Over welke collega's ze het hier precies heeft meldt ze niet, maar naar verluidt gaat het oa om de rolprent Aloha, waarin ze in 2015 met oa Bradley Cooper en John Krasinski speelde.

Hair, Skin, Hairstyle, Premiere, Smile, Event, Long hair, Dress, Brown hair, Award, pinterest
WireImage

Het kabinet geeft een extra 15 miljoen euro aan She Decides, het initiatief van minister Lilianne Ploumen om een bezuiniging van de Amerikaanse regering op gezinsplanning in arme landen ongedaan te maken, zo meldt de Telegraaf. Nederland maakte eerder al 10 miljoen vrij voor het fonds. Ploumen - door Arjen Lubach in het programma Zondag met Lubach terecht tot SuperPloumen gedoopt naar aanleiding van She Decides - maakte de donatie bekend op een muziekfestival in Hamburg, waar momenteel de G20 top wordt gehouden, en waar Donald Trump zich nu ook bevindt.


De strafzaak tegen Bill Cosby, die vorige maand nietig werd verklaard, zal worden overgedaan. Een rechter in Pennsylvania besloot dat de 79-jarige acteur in november weer voor de rechtbank moet verschijnen. De juryleden konden het eerder niet eens worden over zijn schuld in de seksueel misbruik-zaak van Andrea Constand, die beweert dat de komiek haar in 2004 heeft gedrogeerd en aangerand. Er zijn nog tientallen andere vrouwen die dergelijke beschuldigingen aan het adres van Cosby hebben gedaan, maar die zaken zijn bijna allemaal verjaard.


Vijftien maanden was ze de hoofdontwerper van Lanvin, maar naar verluidt staat Bouchra Jarrar op het punt haar biezen alweer te pakken, zo meldt WWD - dat er eigenlijk nimmer naast zit. Na twee modeseizoenen houdt ze het voor gezien, volgens geruchten vanwege onenigheid tussen haar en de directie van Lanvin. Overigens noteerde het modehuis in 2016 voor het eerst in tien jaar verliezen in plaats van winst - iets wat er ongetwijfeld ook mee te maken heeft.

'I wanted to dedicate my whole self to Lanvin,' vertelde Jarrar in maart nog aan South China Morning Post, 'to relaunch the maison and brand, so I shut my own label down… But I need the whole house's support; alone it's impossible.'

Fashion, Event, Fashion design, Dress, Formal wear, Suit, Style, Little black dress, pinterest
Getty Images

We eindigen - zoals wel vaker - met een filmpje van Justin Trudeau. Dit keer waarop te zien is hoe zelfs Queen Elizabeth de charmes van de Canadese premier niet kan weerstaan.

Hun meeting startte met een gesprekje over het eredoctoraat dat Trudeau ontving van de University of Edinburgh eerder die dag. 'I've been offered an honorary degree at the University of Edinburgh. It probably dismays a number of my former professors to see me a doctor now—even an honorary one,' grapte de premier tegen Elizabeth, waarop zij antwoordde met een beleefde grinnik en de woorden 'Well, that was nice'.

Event, Ceremony, pinterest
Getty Images