Welkom bij Koffieklets. Iedere werkdag vroeg in de ochtend op uw beeldscherm. Gevuld met opvallende nieuwsflitsen - en andere flitsen. Tijdens het ontbijt of onderweg te lezen en bij de koffiemachine te delen daar u wilt.

Een dag niet bericht over de Twitter-acties van Donald Trump is een dag niet geleefd. Wat hebben we vandaag voor je in petto? Welnu, de president is nog steeds niet klaar met beledigingen aan het adres van het presentatieduo van de Goodmorning Joe-show, dat kritiek op hem uitte. Na deze seksistische uitspraak over Mika Brzezinski, had-ie zaterdag nog een toevoeging voor ze over, nadat Joe en Mika uitgebreid in de media spraken over de beledigingen van Trump:

xView full post on X

En da's nog niet alles wat de president nodig vond op social media te slingeren. Onderstaande post van een zelf bewerkt filmpje waarop Trump nieuwszender CNN in elkaar slaat gaat du moment het wereldwijde web over. Het filmpje is - daar moet men dan maar vanuit gaan - grappig bedoeld en gepost naar aanleiding van de 'overwinning' van Trump die afgelopen week een rectificatie, excuses en het ontslag van drie senior CNN-journalisten eiste na publicatie van een artikel over Trumps potentiële financiële connecties met Rusland. Maar then again: schelden en slaan om je punt te maken; wat een uiterst volwassen man is onze wereldleider toch.


Het is alweer wat maanden geleden dat Hanne Gaby Odiele 'uit de kast kwam' als intersex. Maar nu doet het Belgische topmodel in een serie video's voor tienersite TeenVogue uitgebreid uit de doeken wat dit precies inhoudt en waarom het belangrijk is dat we allemaal van het bestaan afweten. Waarvoor hulde. 'What does bother me is a lot of us go through unnecessary surgeries that are non-consensual and are irreversible, and that can have so many consequences,' is één van de redenen. Bekijk de video hieronder en klik hier voor meer.


Onderstaande Ikea-schaal is een serieuze fire starter. De Zweed Richard Walter (een thuiswedstrijd voor Ikea) kocht 'm, wilde het ding gebruiken als fruitschaal, legde er wat grapefruits in, rook enige tijd later een rooklucht, en waar rook was bleken brandende grapefruits. Compleet verbaast over dit effect van zon en schaal nam hij vervolgens de proef op de som met wat krantenpapier, waarvan hij onderstaande video postte. Een Ikea-woordvoerder heeft aan de site The Local laten weten dat veiligheid hoog in het vaandel staat bij het bedrijf en dat 'it has been established that many different parameters would have to converge for the content of the bowl to overheat and that the risk for this to happen is very low. The round design of the bowl further contributes to a very low risk of spreading, in case of any overheated material in the bowl.'


Kondigde Adele eerder al aan dat de wereldtour die ze momenteel aan het afronden is mogelijk haar laatste tour ooit zal zijn, moest ze afgelopen weekend ook nog de laatste paar concerten van die tour cancelen vanwege stemproblemen. In deze emotionele Instagrampost biedt ze (meerdere malen) haar excuses aan, maar fans lijken het haar verre van kwalijk te nemen. Sterker nog: de mensen die al naar het Wembley stadion waren afgereisd besloten spontaan hun eigen concert te creëren en Adele zo een hart onder de riem te steken.


Tommy Hilfiger slaat de handen ineen met Vetements. Het it-label van de broers Gvasalia (waarvan Demna ook de hoofdontwerper van het huis Balenciaga is), maakte een unisex lijn in de categorie luxe streetwear (lees: een hoodie voor $1,119.60) met de iconische Amerikaanse designer, die komende herfst in de schappen moet liggen.

'I was very excited. What they've done is quite genius. They have their own rule book. They do what they want and do it when and how they want,' liet Hilfiger er afgelopen weekend over los. Een eerste beeld is ook al vrijgegeven:

Street fashion, Snapshot, Fashion, Sunglasses, Standing, T-shirt, Pedestrian, Street, Eyewear, Leg, pinterest
Tommy Hilfiger X Vetements

Het nieuwe album van rapper Jay Z, genaamd 4:44, is op vele manieren spraakmakend. Zo hebben fans niet alleen vele teksten op het album ontdekt die gaan over zijn vreemdgaan van eega Beyoncé, maar ook over zijn ruzie met Kanye West (die overigens afgelopen weekend bekend heeft gemaakt zijn contract met Jay Z's Tidal te willen breken aangezien hij nog miljoenen van de streamingsdienst tegoed zou hebben, maar dat terzijde), én over zijn moeder, Gloria Carter. Het nummer Smile is namelijk een duet met haar en daarin laat de rapper zijn moeder uit de kast komen als lesbienne - en is het tevens de eerste keer dat Jay Z zelf bevestigt dat zijn moeder gay is:

'Mama had four kids, but she's a lesbian / Had to pretend so long that she's a thespian / Had to hide in the closet, so she medicate / Society shame and the pain was too much to take / Don't matter to me if it's a him or her / I just wanna see you smile through all the hate / Marie Antoinette, baby, let 'em eat cake.'

Mevrouw Carter zingt daarop in het nummer:

Living in the shadow / Can you imagine what kind of life it is to live? / In the shadows, people see you as happy and free / Because that's what you want them to see / Living two lives, happy, but not free / You live in the shadows for fear of someone hurting your family or the person you love / The world is changing and they say it's time to be free / But you live with the fear of just being me / Living in the shadow feels like the safe place to be / No harm for them, no harm for me / But life is short, and it's time to be free / Love who you love, because life isn't guaranteed / Smile.

De volledige track is hier te beluisteren.

Head, Eyewear, Glasses, Ear, Vision care, Lip, Cheek, People, Skin, Forehead, pinterest
Getty Images

Tot slot Ashley Graham. Dat het Amerikaanse plus size-model, dat al op vele catwalks en campagnes van grote modehuizen verscheen, een voorbeeld is voor vele vrouwen was al bekend. Maar met haar hoogsteigen badkledinglijn lijkt ze een ware beweging op gang te brengen op social media, waarbij fans van alle soorten en maten zichzelf in de badkleding showen met de hashtag #ashleygrahamxswimsuitsforall. En dat levert fantastisch mooie beelden van dito vrouwen op, waarvan hieronder slechts het topje van de ijsberg.