Serena Williams won 23 grand slam-titels in haar nog jonge leven, is wereldrecordhouder van het winnen van de meeste grand slams ooit (mannen en vrouwen), verbeterde vorig jaar Roger Federers record van het winnen van 308 grand slam-wedstrijden, in 2015 werd ze gekroond tot Sportsperson of the year door Sports Illustrated... Moeten we nog even doorgaan? Je zou zeggen van niet. Maar oud-tennisser (en nu tenniscommentator) John McEnroe is nog niet overtuigd van Serena's power, zo blijkt uit een interview dat hij onlangs gaf aan het Amerikaanse radiostation NPR.

De oud-sporter constateerde weliswaar dat Williams de 'best female player ever – no question' is, maar op de vraag of ze ook de beste speler in de wereld was, ontkende hij dat niet alleen, hij deed er een behoorlijk on-feministische schep bovenop om zijn punt duidelijk te maken:

'If she played the men's circuit she'd be like 700th in the world,' was McEnroe's antwoord.

En daar hebben mensen op social media - terecht - allerlei soorten gevoelens over:

xView full post on X

Serena's eigen reactie? Kalm en koelbloedig, maar net zo raak als ze de ballen op de baan slaat:

Laten we vooral niet vergeten dat als de berekeningen kloppen Serena 8 weken zwanger was op het moment dat ze de Australian Open won eerder dit jaar. Het is overigens alles behalve de eerste keer dat Serena iemand de les moet lezen op dit vlak. Tijdens een persconferentie van Wimbledon vorig jaar werd haar gevraagd hoe het voelde om één van de grootste vrouwelijke atleten aller tijden te zijn. Haar antwoord: 'I prefer the words 'one of the greatest athletes of all time.'

Gelukkig zijn er ook mannelijke collega's die het wél snappen. Andy Murray bijvoorbeeld. Toen de Brit na zijn overwinning op de Olympische Spelen van Rio door BBC-verslaggever John Inverdale gevraagd werd hoe het voelde om 'de eerste persoon te zijn die twee gouden Olympische medailles op zijn naam had' was zijn antwoord 'To defend the singles title. I think Venus and Serena have won about four each'.

Ondertussen heeft Serena een kleine break van tennis genomen om in alle rust zwanger te zijn, maar maakte ze wel nog even tijd voor een Demi Moore-like Vanity Fair covershoot met baby bump, waar Beyoncé nog een puntje aan kan zuigen. Topfotograaf Annie Leibovitz, ook verantwoordelijk voor die iconische cover van Demi Moore, schoot de foto.