Wie zoekt naar een leuk terras in Maastricht, is in elk geval op de juiste plek. Want wát heeft deze stad veel te bieden. En dan bedoelen we goede wijnen en fine-dining gerechtjes, maar natuurlijk ook de adembenemende locaties die deze zuidelijke stad rijk is. Gezellige stadspleinen, kloostertuinen, stuk voor stuk omgetoverd tot terrassen waar je het liefst de hele dag wilt blijven. Bazaar verzamelde de mooiste terrassen in Maastricht, die je deze zomer zeker even moet bezoeken.

Dit zijn de mooiste terrassen van Utrecht >

Terras Maastricht: hier wil je zijn

1. NOON

    instagramView full post on Instagram

    Gelegen in het authentieke stadscentrum van Maastricht (stadsdeel Wyck), direct aan de Maas en met een fantastisch uitzicht op de stad. Wat wil je nog meer, zou je zeggen. Geloof ons, de menukaart. Daarop vind je namelijk de fijnste gerechtjes, huisgemaakt en dagvers ingekocht bij lokale bedrijven.

    2. L'Appetito

    Italië en Maastricht liggen een eind bij elkaar vandaan, maar bij L' Appetito zou je dat bijna vergeten. Schuif je daar eenmaal je stoel aan, krijg je de fijnste Italiaanse gerechtjes voorgeschoteld, en natuurlijk een goed glas wijn erbij. Een terras in Maastricht dat meer doet denken aan een stijlvolle binnentuin, en geloof ons, dat is de moeite waard.

    Dit zijn de beste terrassen van Amsterdam >

    3. SOFA

    Het terras van SOFA ligt naast kasteel De Hoogenweerth, in een natuurgebied, bij de jachthaven en de uiterwaarden van de Maas. Mocht dat je nog niet overtuigen: ze serveren pure producten, met altijd verse en verantwoorde ingrediënten.

    4. Chateau Neercanne

    De absolute parel uit deze lijst vol terrassen in Maastricht: Chateau Neercanne. Gelauwerd met een Michelin-ster, en uitzicht over de UNESCO-baroktuinen en het Jekerdal.

    5. Fitz Roy

    Fitz Roy is een urban hotel, bar en binnentuin in hartje Maastricht. Gelegen in het meest bloeiende deel van de stad, op loopafstand van de markt en het wereldberoemde Vrijthof. Je begrijpt, op dit Maastricht-terras moet je zijn.

    Dit zijn de beste restaurants van Rotterdam >

    6. Kruisherenhotel

    Het Kruisherenhotel is van dezelfde keten als Chateau Neercanne, en dat belooft in dit geval alleen maar goeds. Een designhotel (gaaf terras incluis) in een vijftiende eeuws klooster, en een wijncollectie waar je u tegen zegt.

    7. Lunch terras Maastricht: Marres Kitchen

    Dit centrum voor hedendaagse kunst heeft spraakmakende tentoonstellingen, een unieke kunstboekhandel en, ook prettig, een romantische stadstuin waarin je fantastisch kunt lunchen. Ook voor een kop koffie is dit altijd een goeie plek. Om even te noteren: deze tent sluit om een uur of vijf.

    De 17 allerleukste restaurants van Haarlem >

    8. Café Falstaff

    De opera 'Falstaff' van Giuseppe Verdi gaat over de lusten van het leven, waarbij goed eten en drinken een hoofdrol spelen. Kijk even naar de naam van dit restaurant, en er gaat vast een lichtje branden; dit is dé plek om te genieten. Oh ja, ook bij Falstaff hebben ze een heerlijk terras.