De zon laat zich weer steeds vaker zien, en dat betekent maar één ding: tijd voor het terras! Team Bazaar tipt je de Amsterdamse neusjes van de zalm. Omdat je, als de zon gaat schijnen, maar beter goed geïnformeerd bent over waar als de bliksem een terras te pakken. Dit zijn, in willekeurige volgorde, acht van de leukste terrassen in Amsterdam.

Beste terrassen Amsterdam: hier wil je heen

1. Helling 7

instagramView full post on Instagram

Een gloednieuwe binnenkomer in Amsterdam: Helling 7. Geen fine dining, ook niet echt casual, wél uitzicht over de hele stad. En een fijne menukaart, met goeie cocktails en gerechtjes die op open vuur worden bereid. Dat past helemaal bij de industriële vibe van deze oude scheepswerf, en is bovendien nog lekker ook. Inderdaad, wij wisten óók niet dat je zó'n stijlvolle plek kan maken van een robuuste werfkantine, maar Helling 7 is het gelukt.

TT. Melissaweg 57, Amsterdam

2. Mondi Cuisine & Terrace, Oud-Zuid

mondi cuisine terrace
Mondi Cuisine & Terrace

Een overheerlijke keuken met Caribische invloeden, en een net zo tropisch en swingend terras: daarvoor moet je bij Mondi Cuisine & Terrace zijn. Swingend ja, want elke vrijdag zal een DJ de avond gezellig maken met R&B-muziek met een Caribisch tintje. Groot event op de planning? Ook dan is Mondi je go-to locatie.

Roelof Hartstraat 1a, Amsterdam

3. De L'Europe, Amsterdam Centrum

    de beste terrassen van amsterdam
    De L'Europe



    Een knap staaltje Saint-Tropez aan de gracht noemen we dit. Een brasserie vernoemd naar een sterke en onafhankelijke vrouw. Met een grote interesse voor mode, reizen naar Zuid-Frankijk en het bezoeken van botanische tuinen, nodigt Marie u uit in haar wereld van voortreffelijke smaak, liefde voor de kleurrijke Franse Riviera en eindeloze zomers. Geniet zowel in de ‘Brasserie’ als ‘Sur l’eau’ van de verfijnde smaken van de Côte d’Azur, in het hart van Amsterdam.

    De 17 allerleukste restaurants van Haarlem >

    4. Nela, Amsterdam Zuid

    nela
    Kasia Gatkowska

    Achter Nela gaan de internationaal gerenommeerde chefs Hari Shetty en Ori Geller schuil. De naam Nela betekent puur en precies dit willen de twee chefs op alle vlakken in hun restaurant terug laten komen. Van pure gastronomie, waarbij het element vuur samenkomt met de allerbeste en eerlijke ingrediënten die direct worden ingekocht bij de bron, tot en met het design dat is vervaardigd van natuurlijke en onbewerkte materialen in hun meest pure vorm. En dit alles gericht op het verbinden van mensen, culturen en tradities. Hoewel het restaurant van binnen prachtig is, heeft Nela ook een van de beste terrassen van de stad. Neem plaats op het fijne terras op The Valley en geniet van het heerlijke shared-dining menu (vergeet de cocktails niet).

    5. Lion Noir, Amsterdam Centrum

    de beste terrassen van amsterdam
    LION NOIR

    Aan de bruisende Reguliersdwarsstraat, in het hart van Amsterdam, vind je een geheime oase van rust in de tuin van Lion Noir. Het moderne Franse restaurant is heerlijk voor zowel lunch als diner, en de chefs creëren elke week een nieuw menu op basis van lokale seizoensproducten. Oh, en ook niet vervelend: het cocktailmenu.

    Reguliersdwarsstraat 28, Amsterdam

    6. Hotel Arena, Amsterdam Oost

    In het Amsterdamse Oosterpark vind je Hotel Arena. En zo geniet je de hele dag—jawel, ín het Oosterpark—van ontbijt, lunch, diner of borrel. Hotel Arena gaat voor een creatieve sfeer, en er is hier van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat ambiance te vinden. En je hebt heel Amsterdam binnen handbereik.

    's-Gravesandestraat 55, Amsterdam

    De beste restaurants van Utrecht >

    7. InterContinental Amstel, Amsterdam Centrum

    Het Amstel hotel staat voor gastvrijheid ten top. Als je het terras van dit luxueuze plekje betreedt, wil je nooit meer anders. Het geluid van de dobberende Amstel in combinatie met het geluid van de ober die je telkens bijschenkt, is er een waar wij stiekem van dromen. Een van de beste terrassen aan het water van Amsterdam!

    Professor Tulpplein 1, Amsterdam

    8. Restaurant Merkelbach, Amsterdam Oost

    de beste terrassen van amsterdam
    RESTAURANT MERKELBACH



    In Amsterdam Oost vind je het 18e-eeuwse Huize Frankendael. In het koetshuis zit Restaurant Merkelbach, met een terras in de prachtige stijltuin. Je geniet er van een lunch, borrel of diner. Bij die laatste optie wordt een wisselend 4-gangenmenu geserveerd, afhankelijk van het seizoen. Lekker, puur en eerlijk eten: daar gaat het om bij Merkelbach. In de prachtige tuin reis je even terug in de tijd.

    Middenweg 72, Amsterdam

    Dit zijn de beste restaurants van Rotterdam >