Welkom bij Koffieklets. Iedere werkdag vroeg in de ochtend op uw beeldscherm. Gevuld met opvallende nieuwsflitsen - en andere flitsen. Tijdens het ontbijt of onderweg te lezen en bij de koffiemachine te delen daar u wilt.

Terwijl Beyoncé en haar tweeling nog in het ziekenhuis verblijven wegens een 'kleine complicatie', zoekt de media naarstig naar nieuws over de kersverse Carter-spruiten. We weten inmiddels vrij zeker dat Beyoncé bevallen is van een jongen en meisje, maar nu durft de website MediaTakeOut.com ook al te claimen wat de namen van de kleintjes zijn. Een insider vertelt aan de website dat de jongen Shawn heet - vernoemd naar zijn vader, wiens echte naam Shawn Corey Carter is, en het meisje Bea, een variatie op de naam van haar moeder... De bron klinkt aardig stellig. Wij zijn echter nog niet overtuigd. De website laat overigens ook weten dat Beyoncé en de tweeling ieder moment het ziekenhuis kunnen verlaten, nadat de kleintjes behandeld werden voor geelzucht, iets wat vaak voorkomt bij baby's die iets te vroeg geboren worden.


Buschauffeurs in Nantes, Frankrijk, maken op bijzondere wijze aan hun baas duidelijk dat ze het er niet mee eens zijn dat zij ten tijde van een hittegolf niet in een korte broek mogen werken: de club zit deze week in een rok achter het stuur, aangezien de kledingvoorschriften dan wel een korte broek verbieden, maar over rokken niet reppen. Discriminatie, zo vinden de chauffeurs, dat hun vrouwelijke collega's bij dertig-graden-plus wél met ontblote benen mogen werken. Tel daar slechte airconditioning bij op en je kunt de mannen geen ongelijk geven.

Bekijk hier hoe de buschauffeurs eruitzien in hun rokjes.


Brooke Shields en Calvin Klein krijgen een reünie. Bijna veertig jaar na Brooke's iconische 'Nothing gets between me and my Calvins'-campagne gaat het 52-jarige model opnieuw de samenwerking met het Amerikaanse modehuis aan. Dit keer met - nog zo'n icoon - Raf Simons aan het roer. Naar de details over die samenwerking kunnen we alleen nog maar gissen. Brand CEO Steve Shiffman wilde, tijdens een event eerder deze week, alleen aan de pers verklappen 'We are going to be working with Brooke again very soon.' Brooke was 15 jaar oud toen ze voor het eerst in een CK Jeans campagne verscheen, het was de kickstart van een grootse carrière als model. Raf Simons bracht overigens al eerder een hommage aan Brooke in zijn nog korte tijd bij Calvin Klein. In zijn debuutcollectie voor het huis plaatste hij haar campagne uit 1980 als patches op de achterkant van een spijkerbroek.

instagramView full post on Instagram

Onderzoek gedaan door Creative Artists Agency heeft uitgewezen dat films met een cast met een hoge mate van diversiteit steevast meer geld binnenhalen dan rolprenten waarin een minder divers clubje mensen te zien is. Films die een breder publiek trekken - wat logischerwijs vaak hand in hand gaat met een meer diverse cast - brengen bijna drie keer zo veel geld in het laatje tijdens hun premièreweekend dan anderen. En dat geldt niet alleen voor bepaalde indiefilms of blockbusters, maar voor alle filmgenres en budgetlevels. Goed nieuws dus, dat hopelijk eens écht verandering zal brengen op het gebied van Hollywood's ongoing diversiteitsprobleem - hoe treurig het ook is dat geld dat voor elkaar moet krijgen in plaats van moraal.


In de categorie 'extreem awkward': Ivanka Trump en senator Marco Rubio bevonden zich in dezelfde ruimte en hadden daar de meest ongemakkelijke begroeting ooit. Een soort hug, maar dan wel een bijzonder eenzijdige. Rubio's poging tot een knuffel met de first daughter werd door Ivanka's lichaamshouding beantwoord met een regelrechte 'nope'. En het allerergste: het is vastgelegd op foto's, waardoor het internet er uiteraard mee aan de haal ging, en waarop Ivanka en Rubio zich genoodzaakt voelden om op Twitter lollig in te haken op het plezier, wat beide dan weer níet in dank werd afgenomen.


We gaan eruit met de gloednieuwe trailer van Game of Thrones seizoen 7. Voor de liefhebbers.

Fijne dag!

Netflix lanceert de eerste trailer van haar film over anorexia, met Lily Collins >