Welkom bij Koffieklets. Iedere werkdag vroeg in de ochtend op uw beeldscherm. Gevuld met opvallende nieuwsflitsen - en andere flitsen. Tijdens het ontbijt of onderweg te lezen en bij de koffiemachine te delen daar u wilt.

We beginnen de dag met goed nieuws: Het Spoorloos-team, bestaande uit presentator Derk Bolt en cameraman Eugenio Follender, dat in Colombia is ontvoerd, wordt mogelijk binnenkort vrijgelaten. Althans, zo meldt Richard Claro, een lid van een speciaal voor de journalisten opgezette humanitaire commissie, in een interview met het Colombiaanse Caracol Radio. Hij bevestigde dat het inderdaad Bolt en Follender betreft die in handen zijn van de guerillabeweging ELN, maar weet ook te vertellen dat de twee oké zijn en dat succesvol is bemiddeld voor de vrijlating, die mogelijk vandaag nog zal plaatsvinden. Die vrijlating zou volgens de radiozender bemoeilijkt zijn doordat er militairen in het betreffende gebied aanwezig zijn. 'We werken aan een vermindering van operaties om de vrijlating van de buitenlanders te faciliteren,' zou een militaire bron aan Caracol hebben gemeld.

We hopen van harte op die goede afloop.


De Unicode 10.0-update komt eraan en dat betekent dat we binnenkort gebruik kunnen maken van 56 nieuwe emoji's. Nu zit daar een onsmakelijke vomit-emoji bij - vooral doeltreffend wanneer je niet al te veel woorden aan een kater wilt vuil maken - maar bijvoorbeeld ook een broccoli, giraffe, gelukskoekje en een dino. En hoewel de meeste, nieuwe emoji's lollig van aard zijn, bevat de nieuwe update ook zeer nodige en belangrijke toevoegingen, zoals de borstvoedende vrouw, een vrouw met hoofddoek en meer 'gender inclusive' emoji's.

Yellow, Purple, Lavender, Animation, Violet, Animated cartoon, Emoticon, Graphics, Fictional character, Fiction, pinterest

Dat er heel wat funky ijssmaken bestaan mag geen nieuws zijn, maar pizza-ijs? 't Maakt momenteel het bekende viral rondje nadat de Philadelphia-based ijssalon Little Baby's Ice Cream een foto van diens dubieuze nieuwe ijssmaak op Instagram postte. Tomaat, basilicum, oregano, zout en knoflook, zomaar een greep uit de ingrediënten van pizza-ijs. Er is in ieder geval al een aantal fans - die zelfs zo ver gaan dat ze de bol pizza-ijs óp een pizzapunt eten. En ja, die combinatie heeft al een naam: the Frankford Ave. Taco.

instagramView full post on Instagram

Een nieuwe stap in diversiteit is gezet en dit keer door Mattel. Na het Barbie-assortiment aan te vullen met verschillende etniciteiten en lichaamsvormen is er nu ook een serie Ken-poppen die bij die Barbies past. We tellen vijftien verschillende Ken's met drie verschillende lichaamsvormen, zeven verschillende huidskleuren, acht verschillende haarkleuren en negen verschillende kapsels (waaronder - alarm - de man bun). Ken we get a whoop whoop? Opdat velen hierdoor van jongs af aan een bredere blik op de wereld zullen hebben. Alle beetjes helpen, moeten we maar denken.

People, Social group, Fashion, Team, Fun, Barbie, Toy, Child, Doll, Pattern, pinterest
Mattel via ELLE.com

De redactie tipt: hier haal je het allerbeste ijs van Nederland >