Welkom bij Koffieklets. Iedere werkdag vroeg in de ochtend op uw beeldscherm. Gevuld met opvallende nieuwsflitsen - en andere flitsen. Tijdens het ontbijt of onderweg te lezen en bij de koffiemachine te delen daar u wilt.

Moesten we (fans, de Bey-hive) het afgelopen weekend nog doen met de (vermoedelijk betrouwbare, maar toch) bevestiging van een bron aan People dat Beyoncé en Jay Z's tweeling inderdáád geboren is, bevestigt nu Beyoncés bloedeigen vader, Mathew Knowles, op Twitter als eerste écht het nieuws. De man, met wie Beyoncé overigens niet de allerbeste band heeft, postte het volgende op het sociale medium:

xView full post on X

Het wachten op Beyoncés eigen Instapost met de Beybies - die ongetwijfeld, net als de aankondiging van de zwangerschap, wereldnieuws zal worden - kan nu dus echt beginnen.


Ongelooflijk maar waar: de rechtszaak tegen Bill Cosby is nietig verklaard. 'Na 52 uur beraadslaging ben ik verplicht om de zaak nietig te verklaren,' aldus rechter Steven O'Neill. De juryleden konden, zo blijkt, het na al die uren niet eens worden in hun oordeel over de komiek die terecht stond voor seksueel misbruik na drogeren. De aanklagers, het team van Andrea Constand die beweert in 2004 door Cosby te zijn aangerand, hebben direct laten weten het er niet bij te laten. Ze zullen binnen vier maanden een nieuwe poging doen om de iconische tv-vader uit The Cosby Show te vervolgen, die altijd heeft volgehouden dat het seksueel contact tussen hem en Constand met haar eigen instemming plaatsvond.

Het is de enige strafrechtelijke zaak die tot nu toe is voortgekomen uit de meer dan zestig beschuldigingen van seksueel misbruik aan het adres van Cosby. Wel lopen er nog civiele procedures. Zo'n tien vrouwen hebben zaken tegen hem aangespannen. Twee daarvan hopen op die manier alsnog hun beschuldigingen van seksueel misbruik erkend te zien. Bij de andere vrouwen is dat onmogelijk omdat hun zaken zijn verjaard. Zij hopen nog op basis van laster iets tegen Cosby te kunnen beginnen.


Miley Cyrus heeft het aan de stok met Dolce & Gabbana. Wat wil het geval? Haar jongere broer Braison Cyrus liep tijdens de mannenmodeweek in Milaan zijn debuutcatwalkshow voor D&G. Miley was trots en wilde hem via Instagram feliciteren met die mijlpaal, maar kon het in diezelfde post niet laten om te benadrukken het niet eens te zijn met de politieke overtuigingen van de heren Dolce & Gabbana, doelend op hun keuze om, terwijl andere designers daarvoor passen, wél kleding te ontwerpen voor first lady Melania Trump. En dat liet de Intagramgrage Stefano Gabbana - zijn account én zijn eigen D&G-boycot als reactie op alle kritiek die ze kregen op hun liefde voor Melania werden hier al uitvoerig besproken - niet over zijn kant gaan.

Zie hier de post van Miley, en direct daaronder die van Stefano:


Bruin worden zonder zon is mogelijk, zo meldt de Volkskrant. En dan niet met tijdelijk resultaat zoals met een zelfbruiningscrème of een spray tan. Nee, Amerikaanse wetenschappers hebben een stof ontdekt die ze verwerkten in een smeersel dat zodra je het gebruikt de aanmaak van pigment in de huid stimuleert en - nog belangrijker - de natuurlijke bescherming van het lichaam tegen schadelijke uv-stralen verbetert. Er wordt dan ook gesproken over een heus nieuw wapen tegen huidkanker. De crème is nog niet verkrijgbaar, maar de wetenschappers boekten opvallende successen in het lab.


Scarlett Johansson heeft haar 72-jarige dubbelganger meegenomen naar haar filmpremière. De vrouw, wiens kleinzoon een tijd geleden een foto van haar in haar jonge jaren deelde op imgur.com, ging hartstikke viral door haar gelijkenissen met Scarlett Johansson.

Facial expression, Hardwood, Vintage clothing, Wood stain, Plywood, Varnish, Paper, Retro style, pinterest
Imgur.com

De foto bereikte ook de actrice zelf waarop zij beloofde de vrouw mee de rode loper op te nemen voor de première van haar nieuwe film Rough Night. Zo gezegd, zo gedaan: 'oma' Geraldine Dodd mocht - met matching clutches - aan de zijde van Scarlett naar het event:

Premiere, Event, Beauty, Fashion, Dress, Flooring, Carpet, Award ceremony, Fashion accessory, Cocktail dress, pinterest
Getty Images

Scarlett vertelde er later over in The Late Show: 'Can she party? Oh my god, she's a lush. She was such a nice woman, though. Honestly, it was wonderful to meet her. She's from Arkansas and her daughter, of course, owns a bar and so — and I will eventually make my way to Arkansas and continue this family reunion. She's just awesome.'


Later vandaag zal hij officieel uitkomen, maar afgelopen weekend mocht Zayn Malik van Donatella Versace al een sneak peek geven van de collectie die hij voor Versus, de diffusion line van Versace, ontwierp. 'Schoonzus' Bella Hadid is in dit voorproefje in de kledij te zien. Donatella Versace leerde de popster kennen via diens vriendin Gigi Hadid, met wie Donatella al een tijdje nauw samenwerkt voor Versace-shows en -campagnes. Ze vond hem direct 'so mature' en 'so thoughtful,' vertelde ze over hun ontmoeting aan The New York Times. 'And then he told me how much he loved fashion. It was then I knew he was the right face for what I had in mind.'