Welkom bij Koffieklets. Iedere werkdag vroeg in de ochtend op uw beeldscherm. Gevuld met opvallende nieuwsflitsen - en andere flitsen. Tijdens het ontbijt of onderweg te lezen en bij de koffiemachine te delen daar u wilt.

Wie kinderen heeft weet; de komst van een nieuwe Frozen-sequel betekent dat er binnenkort éindelijk een nieuw non-stop-op-repeat lievelingsnummer door je huiskamer zal schallen. Letterlijk letting Let It Go go. Disneys aanstaande vervolg op de populaire animatiefilm heet Olaf's Frozen Adventures en een eerste trailer is zojuist uitgekomen. Maar er is een catch: net als de mini-sequel uit 2015 genaamd Frozen Fever is Olaf's Frozen Adventure een slechts 21 minuten durend vervolg op Frozen, en eigenlijk bedoeld als openings act voor Coco, een nieuwe Disneyfilm over een jongetje genaamd Miguel die een magisch gitaar vindt. Ach, short film of niet, er zijn tenminste 4 nieuwe hits in verwerkt, dus dat repertoire kan alsnog worden uitgebreid. Overigens staat een échte Frozen 2 ook op stapel. In november 2019 zal die in de bioscoop draaien.

youtubeView full post on Youtube

Manchester wil Ariana Grande ereburger maken, zo meldt de BBC. Tot nu toe konden alleen daadwerkelijke inwoners van de stad dat zijn, maar een wijziging in die regelgeving moet er nu voor zorgen dat de popster, die tijdens de recente aanslag in de Manchester Arena en later tijdens het One Love Manchester-benefietconcert (waarmee ze miljoenen ophaalde voor de nabestaanden), zo'n grote rol speelde in de stad, ereburger kan worden. Volgens een gemeenteraadsleider is Grande een voorbeeld voor de veerkracht en het medeleven van de stad, die 'liefde en moed in plaats van haat en angst' toonde in de weken na de aanslag.


De lijst met klussen op het Hollywood CV van Michiel Huisman lijkt never ending. Netflix heeft de 35-jarige Nederlander opnieuw een rol aangeboden in één van haar series. Na shows als Game Of Thrones, Treme, Orphan Black, Nashville en Harley And The Davidsons, en de film The Age Of Adaline met Blake Lively en Harrison Ford, staat nu The Haunting of Hill House op het program, een verhaal gebaseerd op het gelijknamige horrorboek uit 1959 over vier mensen met bovennatuurlijk waarnemingen. Het boek werd al twee keer eerder verfilmd, de laatste keer met niet de kleinste namen als acteurs; Liam Neeson, Catherine Zeta-Jones en Owen Wilson. De rol van Michiel wordt die van Steve Crane, zo meldt The Hollywood Reporter, schrijver van boeken over bovennatuurlijke zaken waaronder zijn memoires over een periode waarin zijn familie in het beruchte haunted house doorbracht. Michiel werd als eerste gecast, het is nog niet bekend wie zijn tegenspelers worden.

Gelukkig is Michiel heel gewoon gebleven - én zijn Hollandse roots nog niet vergeten. Kijk maar:


Uit een tamelijk recente studie door de Harvard University en de Washington University blijkt dat je van het drinken van twee glazen witte wijn voor het slapen gaan afvalt. Ha! Het schijnt dat je lichaam door die wijn terwijl je slaapt vet gaat verbranden. Maar wacht, er is meer: aan de universiteit van Alberta in Canada hebben ze aangetoond dat een glas rode wijn net zo effectief is als een uurtje sporten als je wat kilootjes kwijt wilt.

Wie kunnen we zoenen uit dank voor dit onderzoek?


Het internet kan er niet over uit hoeveel Melania Trumps vader op haar man Donald lijkt. Foto's van haar ouders, Viktor en Amalija Knavs, bij de Andrews Air Force Base in Maryland van afgelopen weekend gaan rond op social media waarbij de looks van Knavs (een voormalig chauffeur en autoverkoper) en die van diens schoonzoon uitgebreid worden vergeleken. Het schijnt overigens dat de twee ook qua karakter flink wat overeenkomsten vertonen. Knavs werd al eerder omschreven als iemand met een 'larger than life personality' en ook FLOTUS zelf sprak zich, aan GQ, al eens uit over de gelijkenissen:

'They're both hardworking. They're both very smart and very capable. They grew up in totally different environments, but they have the same values, they have the same tradition. I myself am similar to my husband. Do you understand what I mean? So is my dad; he is a family man, he has tradition, he was hardworking. So is my husband.'

Grass, Gesture, Dress, Walking, Event, Formal wear, Holding hands, Suit, Ceremony, pinterest
Getty Images

En dan, tot slot: bedenk je straks tijdens de lunch, wanneer je je cracker met Hüttenkäse en avocado bereidt, welke mindfulness-activiteiten je allemaal daarvoor nog met je avocado kunt doen. Mogen we introduceren: Avocado Art. Social media vindt het banana's.

Fijne dag!