Van de mogelijkheid om eindelijk op een normale manier met één hand te kunnen typen (life changing!) tot een functie die mogelijk letterlijk levens gaat redden. We hebben het vandaag graag nog even over Apple's nieuwe, aanstaande iOS11. Want dat is ons er eentje.

Onze favoriete nieuwe tools van dit besturingssysteem, dat vanaf september dit jaar verkrijgbaar is:

De 'Niet Storen' modus tijdens het autorijden

Apple snapt dat een ieder behoorlijk afgeleid kan worden door zijn mobiele telefoon tijdens het autorijden. Daarom bevat de nieuwe iOS-update een Do Not Disturb for Driving-modus, die geactiveerd wordt elke keer dat de telefoon denkt dat je je in de bestuurdersstoel bevindt - dit kan door middel van Bluetooth maar ook via een kabelverbinding.

Als iemand je vervolgens probeert een bericht te versturen krijgt diegene een automatische reply met de melding dat je aan het autorijden bent. Alleen wanneer het bericht razend urgent is, en de afzender ook daadwerkelijk het woord 'urgent' intikt, zal het bericht op je telefoon doorkomen. Life saver, letterlijk.

Berichten versturen met één hand

Er zijn eindeloos veel momenten te noemen die vragen om de mogelijkheid om met één hand een bericht te versturen. Tijdens het eten, tijdens het winkelen, tijdens het tandenpoetsen... tijdens wat níet eigenlijk? Tot nu toe was iedereen die het lukte met één hand te texten met een iPhone Plus een soort superheld met speciale krachten - want kom op: hoe dan?

Maar! Een nieuw QuickType toetsenbord brengt daar verandering in. Dankzij een aangepaste indeling van het keyboard zal het gemakkelijker zijn om korte berichten met één hand te produceren. De tool is zowel door links- als rechtshandigen te gebruiken (even swipen voor jouw voorkeur) en het klinkt ons muziek in de oren.

Mobile phone, Mobile device, Text, Electronic device, Communication Device, Gadget, Portable communications device, White, Technology, Smartphone, pinterest
Apple

Screen recording

Wil jij ook in het wilde weg kunnen print-screenen van iemands Snapchat- of Instagram Stories zonder dat diegene daar een melding van krijgt? iOS11 bevat een screen recording modus die, na inschakeling, alles wat er op dat moment te zien is op je beeldscherm voor je bewaart in je camera roll. Er bestaat al een tijdje een Android app die hetzelfde doet, wat verklaart waarom zo veel Snapchat stories van celebrities op Instagram konden belanden.

Meer ruimte voor foto's en video's

Een nieuwe compressiefunctie zorgt ervoor dat foto's en video's slechts de helft van de normale ruimte innemen van je geheugen. De helft! Los met die selfies dus.

De volumeregelaar is minder irritant

Niets is zo vervelend als een filmpje aan iemand laten zien, het volume aanpassen en dat vervolgens de volumeregelaar een paar tellen lang het volledige zicht blokkeert. Hebben ze nu wat aan gedaan. Het volume-icoontje is verplaatst naar rechts bovenin.

xView full post on X

Wie nog een iPhone 5 heeft, heeft vanaf september een probleem >

Bron: ELLE Australië