Welkom bij een hagelnieuwe rubriek: Koffieklets. Iedere werkdag vroeg in de ochtend op uw beeldscherm. Gevuld met opvallende nieuwsflitsen - en andere flitsen. Tijdens het ontbijt of onderweg te lezen en bij de koffiemachine te delen daar u wilt.

We starten met een hele droevige, maar mooie foto die topmodel Iman gistermiddag deelde op haar Instagramaccount. Op 6 juni, de dag dat David Bowie en zij 25 jaar getrouwd zouden zijn, postte ze dit prachtige zwart-wit beeld met de woorden 'I would walk forever, just to be in your arms again.' Eigenlijk trouwden Bowie en Iman op 24 april 1992, tijdens een privéceremonie in Zwitserland, maar ze maakten hun huwelijk officieel op 6 juni datzelfde jaar.

instagramView full post on Instagram

Ed Sheeran is de nieuwste celebrity die naast talkshowhost James Corden in de bijrijdersstoel plaatsnam voor en stevig robbertje Carpool Karaoke. In een speciale Londen-editie (James en Ed komen beide uit de UK) komen hits als Shape of You en Sing voorbij én een bizarre anekdote over Eds goede vriend Justin Bieber. (Iets met te veel alcohol in een bar in Tokio en impulsieve golfbaan-acties._ De Late Late Show wordt overigens de hele week in Londen opgenomen, als ode aan de stad na die vreselijke aanslagen. Ook grote namen als Emily Blunt, Nicole Kidman, Russell Brand, Jennifer Hudson en Tom Cruise komen langs.


Drie Amerikaanse tieners hebben een rietje uitgevonden dat andere jongeren kan waarschuwen zodra er gerommeld is met hun drankje. Uit onderzoek is gebleken dat één op de dertien scholieren wel eens ongevraagd drugs in zijn drankje heeft gekregen tijdens het uitgaan, of in ieder geval een vermoeden daarvan had. De tieners deden daarop een briljante uitvinding; een rietje dat verandert van kleur zodra het in contact komt met in ieder geval twee van de meest gebruikelijke verkrachtingsdrugs, ketamine en GHB. Op die manier kun je zonder dat je een complete drugs-testkit mee hoeft te nemen, en dus zonder dat het opvalt, zien of je veilig zit. Ze wonnen er - terecht - de hoofdprijs mee in een businessplan-wedstrijd.


De Yoox Net-a-Porter Group (YNAP), waar vier van de grootste online (designer)webshops onder vallen, Net-a-Porter, Mr Porter, Yoox, en The Outnet, heeft een grootse aankondiging gedaan. Het zal vanaf nu een fur-free-policy aanhangen, wat betekent dat er niets, noppes, nada meer zal worden verkocht dat is gemaakt van dierenvacht. Een goede zaak, want reken maar dat veel labels nu toch iets langer achter hun oren krabben wanneer ze bont willen opnemen in hun collecties. En hopelijk is de Yoox Group hiermee ook een voorbeeld voor andere grote webshops. Highstreetwebshops als Asos en Topshops zijn al langer fur free. Op www.humanesociety.org. vind je een volledige lijst met retailers waar bontvrij wordt ingekocht.

Nose, Human, Street fashion, Fur clothing, Winter, People in nature, Fashion, Natural material, Beauty, Fashion model, pinterest
Getty Images

Zingen op het podium met Coldplay's Chris Martin? Alles wat je hoeft te doen om dat voor elkaar te krijgen is een bordje omhoog te houden met de tekst 'Can I play a song with you?'. Het is deze jongen in ieder geval gelukt:



Drie keer raden welke knappe Canadese premier al kajakkend photobombs uitvoerde? Precies. Justin Trudeau die ergens in public verschijnt en zijn oppercharmante zelf is begint een heus ding te worden op internet. De nieuwste aanwinst? Even linksomkeert maken tijdens het kajakken om met lokale burgers een uiterst perfect koetjes-en-kalfjes gesprek te voeren. Trudeau, in matching blauw met zijn ogen - zou-ie het weten? - draait er zijn peddel niet voor om.


De eerste flagshipstore van Balenciaga onder de vlag van creative director Demna Gvasalia is een feit. Gvasalia, die op het moment een van de designers is die grote invloed heeft op de trends in modeland en alle ogen op zich gericht heeft, kreeg hierbij de vrije hand, wat zoveel betekent als dat de Madison Avenue store een complete make-over kreeg na wat voorganger Alexander Wang ervan gemaakt had. Avant-garde, geen poespas, maar een blanco industriële ruimte met logoprint-vloerbedekking (ook gezien tijdens de a/w 2017-catwalkshow) moest het worden, waarin de Balenciaga-collectie volledig zichzelf verkopen kan.

Line, Jacket, Grey, Parallel, Street fashion, Overcoat, Desk, Drawing, pinterest
Balenciaga

Het is de dag die je wist dat zou komen. Na Speculoos kun je nu ook Oreo-spread op de boterham van je kroost (lees: jezelf) smeren. In de volgende stap in Oreo's world domination is er een smeerbare versie bedacht, waardoor je nu officieel overal en op ieder moment van de dag Oreo's kunt eten. 't komt in een glazen pot én het is gratis. Gratis? Gratis, maar met een enorme catch. 't Is enkel verkrijgbaar bij Dominique Ansel Bakery in New York City op 10 en 11 juni. Limited is een understatement. Maar ach, wie even geduld heeft vindt het ongetwijfeld binnen no time in zijn lokale supermarkt.

Product, Finger food, Oreo, Style, Sandwich Cookies, Cookies and crackers, Dessert, Baked goods, Cuisine, Biscuit, pinterest

De Clooney-baby's zijn geboren! Gisteren beviel Amal Clooney van haar tweeling >