We schreven hier al dat Milaan de goedkoopste bestemming binnen Europa is om vanuit Nederland naartoe te vliegen, aldus kayak.nl. En kayak.nl, die kan het weten, want die heeft er onderzoek naar gedaan. Ze bespeurden dat je voor een gemiddelde ticketprijs van een verwaarloosbare € 32 la dolce vita in Milaan kunt beleven.

Maar mocht je Milaan nou wel hebben gezien en liever een keer richting Barcelona vliegen, of moet je gewoon regelmatig in Barcelona wezen, dan loont het allicht te weten hoe ver van tevoren je precies een ticket naar de Spaanse badplaats boekt om de meeste korting te vangen - blijven toch Nederlanders, hè.

Goed. Dat is dus, ta-ta-ta-ta, twee maanden van tevoren. Je bespaart er 17% mee als je 't vergelijkt met de duurste maand om hetzelfde ticket te boeken. Vind je 17% maar verwaarloosbaar? En scheelt het je geen biet waar in Spanje je precies landt? Probeer dan drie maanden voor vertrek 'ns een ticket naar Malaga te boeken, daarmee bespaar je een whopping 59% als je de vergelijking maakt met de duurste maand. Naar Valencia boek je je tickets bij voorkeur twee maanden van tevoren en bespaar je 47%. Niet mis, wel?

Alles in een handig overzichtje bezien? Dat kan hier.