Onze supergezonde en reuzefitte collega's van Women's Health delen:

1. AVOCADO TOAST

Soms is simpeler gewoon beter. Men neme twee licht geroosterde broodjes en smeert daar wat smeuïge geprakte avocado over. Beetje zout en peper plus een gebakken of gekookt eitje en je hebt een heerlijk gebalanceerd maaltje.

2. KICKSTARTER

Havermout met rode biet en appel. Dit recept van The Green Happiness is niet alleen een lust voor het oog... Mogen we nog een bakje, please?

3. HAVERMOUT-GOODNESS

Onlangs verzamelde we de beste recepten die onze lezeressen instuurden via Instagram. Als havermoutliefhebber kun je hier gerust een paar weken mee voort.

4. QUINOA BITES

Een nieuwe manier om van quinoa te genieten! Dit moet je wel even voorbereiden, maar de volgende ochtend heb je een makkelijk ontbijt. Combineer twee scheppen gekookte quinoa met twee eieren, een hand van je favoriete groenten (bijvoorbeeld spinazie en courgette) wat geraspte kaas en een beetje zout en peper. Mix in een kom en bak daarna in de oven: 15-20 minuten op 180 graden. Zowel warm als koud lekker trouwens.

5. ONTBIJT VOOR POWERCHICKS

Dit ontbijt van roerei met bladgroenten en granen heeft alles in zich om je er na een zware ochtendworkout (of een iets te gezellige nacht) weer bovenop te helpen.

6. ROEREI MET GROENTEN

Ja, het is mogelijk om een heerlijk roerei in de magnetron te maken. En ook nog makkelijk! Doe twee eieren in een magnetronproof bakje, voeg een hand van je favo groenten toe (cherrytomaten en spinazie bijvoorbeeld) en een beetje kaas. Zet het bakje 30 seconden in de magnetron, roer even door met een garde en verwarm het opnieuw 30 seconden - of tot de eieren stevig genoeg zijn. Eet lekker op, of doe een deksel op je bakje om later van te genieten

7. PINDAKAAS-BANAAN SMOOTHIE

Heb je moeite met een heftig ontbijt in de ochtend? Ga dan voor deze eiwitrijke smoothie. Pindakaas, banaan, what's not to like?

8. HAVERMOUTMUFFINS

Hoogste tijd om iets spannends met je gebruikelijke havermoutprutje te doen. Probeer deze muffins met banaan en aardbei eens. Ook super lekker om eens te serveren tijdens een uitgebreid gezamenlijk ontbijt.

9. KLIEKJES EN EI

Je restjes groenten, vlees en/of aardappelen van gisteravond bewaar je in een bakje waar je simpelweg 's ochtend een ei in breekt. Plaats het bakje in de magnetron (ongeveer 45 seconden) totdat het ei hard is geworden. Extra chic maak je het door er wat Parmezaanse kaas op te strooien.

10. SHAKE UP YOUR WAKE-UP

Lekker wakker worden doe je met de shakes van Foodie-ness die zij speciaal voor Women's Health heeft bedacht. Je kunt de (makkelijke) recepten hier vinden.

11. QUINOA FRUITSALADE

Maak een bakje gemend fruit extra feestelijk door er een schep quinoa bij te doen. Goed door elkaar mengen en voeg wat yoghurt of een beetje honing toe voor extra body.

12. MUGCAKE

We vragen ons af of een ontbijtje nóg makkelijker kan dat dit recept. Een eenvoudig basisrecept voor een heerlijke mugcake waar je zelf mee kunt experimenteren.

13. BANAAN ON THE GO

Een ijsje als ontbijt? Oh yeah! Snij één rijpe maar stevige banaan door de helft en verwijder de schil. Leg op een stukje bakpapier en smeer er een theelepel amandelboter overheen. Stop nu een (ijs)stokje in de onderkant en bestrooi de notenboter met je favoriete topping: chiazaad, lijnzaad, kaneel… Leg minimaal 3 uur in de vriezer en… enjoy!

14. PANNENKOEKEN

We kunnen inmiddels wel concluderen dat havermout een populair ingrediënt is. Waarom ook niet? Het is een fantastisch goede bron van koolhydraten! Foodie-ness maakte er pannenkoeken mee. Tevens een ideale snack om mee te nemen onderweg!

15. APPELVERRASSING

Perfecte snack om mee te nemen: snij een appel door midden en haal het klokhuis eruit. Daarvoor in de plaats smeer je een lepel notenboter in en strooi je er een beetje granola over. Plaat de twee hellften weer op elkaar en wrap in een stuk aluminiumfolie. Een lekkere bite voor later.

16. KATERONTBIJT

Berrie delight: heerlijk op een zonnige dag of als je vanwege onvoorziene (#kater) omstandigheden geen vast voedsel door je keel kunt krijgen.