Voor wie geen idee heeft wat What Design Can Do (WDCD) nou helemaal is: een jaarlijks event in Amsterdam (en in São Paulo) waarbij de maatschappelijke impact van design centraal staat. Ditmaal wordt de focus gelegd op de prangendste kwestie van al, klimaatverandering. Verschillende voorname types uit de creatieve industrie en uit binnen- en buitenland zijn present met lezingen en workshops die elk onderzoeken welke positieve rol design kan spelen als het gaat om die onrustbarende klimaatverandering.

Sowieso interessant. Om het nòg interessanter te maken, en tastbaarder, wilde Richard van der Laken, grafisch ontwerper en baas van grafisch ontwerpbureau De Designpolitie én initiator en creatief directeur van What Design Can Do, best zijn drie hoogtepunten van WDCD met ons delen.

Richard, take it away.

Lezing van Alice Rawsthorn

Alice Rawsthorn is een gezaghebbende Britse design critica, met een keen eye op de impact van design op het klimaat. Tijdens WDCD zal ze haar visie en een overzicht delen over wat er wereldwijd gebeurt op het gebied van design.

Alice Rawsthorn geeft haar lezing op dinsdag 23 mei om 09h45. Meer informatie vind je hier.

The Manifesto workshop - Bruce Mau

Bruce Mau is een absolute 'thought leader' als het gaat om de betrokkenheid en verantwoordelijkheid die de internationale creatieve community zou moeten nemen. Mau is geen klimaatexpert, maar een man die het publiek bewust maakt van de rol die ze kan spelen omtrent maatschappelijke thema's.

De manifesto workshop is op 23 mei van 11h35 - 13h05. Meer informatie vind je hier.

The principles of Democatic Design - Marcus Engman (IKEA)

Marcus Engman is Head of Design bij IKEA. Zijn 'design leadership' is van grote invloed: als IKEA besluit om ergens een kurken dop op te zetten, heeft dat wereldwijd impact op de kurkindustrie én het milieu. Engman vertelt hierover tijdens zijn lezing Democratic Design.

The principles of Democatic Design is op 23 mei van 11h35 - 13h05. Meer informatie vind je hier.