Naar het zich laat aanzien is het deze week dus National Vegetarian Week. Daar doen we met Bazaar vrolijk aan mee. En dus vroegen we onze beeldschone (maar echt) collega Tugba Metin een paar van haar recepten met ons te delen - want Tugba is naast beeldschoon en naast collega ook vlagvloerder van het bejubelde Instagramaccount @quirky_cooky.

Tugba is de moelijkste niet, en deelt. Vandaag staat er een verrukkelijke, beregezonde en zo gepiepte Vega Tom Kha Gai Soep op het menu.

Komt-ie!

Vega Tom Kha Gai Soep

Ingrediënten

  • 500 ml kokosmelk
  • 1 stengels citroengras
  • 3 cm geraspte gember
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • snufje Himalya zout
  • 100 gram noodles
  • 1/2 limoen
  • klein bosje koriander, gewassen
  • 180 gram tofu, in blokjes gesneden
  • snufje rode peper
  • snufje zwarte peper
  • 1/4 verse rode peper
  • 10 gram kiemen
  • 1 thee lepel kokosolie
  • 1/2 theelepel zwarte sesamzaadjes

Bereidingswijze

Verwarm kokosmelk in een pan. Halveer de stengel citroengras en voeg deze toe aan de pan. Hak de knoflook en ui heel fijn en voeg deze toe aan de soep. Rasp de gember en voeg toe aan de soep en laat het 5-7 minuten op zacht vuur koken. Snijd ondertussen de tofu in blokjes en bak deze in kokosolie in een bakpan totdat ze mooi goudbruin worden.

Kook de noodles volgens bereidingswijze op de verpakking. Verwijder de citroengras uit de soep en breng de soep verder op smaak met Himalaya zout, rode en zwarte peper. Laat de soep nog een paar minuten pruttelen en serveer dan met noodles, koriander, tofu en kiemen, zwarte sesamzaadjes en als laatste wat limoensap. Hou je van een beetje pittig, garneer de soep dan met wat verse rode peper.