We willen het van de daken schreeuwen: in Londen komt een kaasfestival! Heb je al een trip geboekt? Dan weet je wat je te doen staat. Nog niet? Dan is KAAS de beste reden die we kunnen bedenken voor een bezoek aan de Britse hoofdstad.

KAASFESTIVAL

Het kaasfestival wordt onder andere georganiseerd door Matthew Carver, de man achter de Cheese Bar op Camden Market en kaasjournalist (!) Patrick Mc Guighan. Het festival wordt gehouden ter gelegenheid van de viering van 'The Great Britisch Cheese Renaissance'. Het Verenigd Koninkrijk heeft de afgelopen eeuwen namelijk best wat kazen op de kaart gezet. Nog altijd zijn we gek op beroemde Engelse kazen als Blue Stilton, Cheddar en Red Leicester.

PROGRAMMA

Het weekend zal in het teken staan van de grootste kaasmakers van het land, kaasproeverijen, kaaslezingen en kaasfoodtrucks als Mac to the Future met jawél onze andere grote favoriet: mac 'n cheese.

WAAR EN WANNEER?

Het festival, omgedoopt tot The Cheese Project, zal plaatsvinden op Camden Market, in het centrum van Londen, op zaterdag 6 en zondag 7 mei. Alle info over het festival check je hier.

Geen tijd dat weekend? 9 juni rijdt er een kaasbus door Londen. Check hier de website met de route.