Cécile Narinx schoof er vorige week voor aan tafel bij PAUW en schreef er nadien een stuk over op harpersbazaar.nl: diversiteit in de modewereld. Een hot topic is het. Vanwege het vermeende gebrek eraan, maar ook omdat er heus hard wordt gewerkt paden te banen en effenen.

In Bazaars gloednieuwe meinummer, ons Fabulous at Every Age-nummer, vind je daarom vrouwen van alle soorten, maten en leeftijden. Jane Fonda, bijna tachtig en práchtig, siert de cover, en vele andere bijzondere vrouwen het binnenwerk. Ja, veel van die vrouwen dragen geen hoofddoek, maar een paar doen dat wel. Het is een bescheiden maar welwillende stap in de goede richting, als je 't ons vraagt.

En als je het de Syrisch-Amerikaanse Mona Haydar vraagt ook. Hartstikke beu was ze het onbegrip en de onwetendheid over haar hoofddoek. Daarom besloot ze een rap over het dragen ervan te maken en af te rekenen met alle stereotyperende vragen. Haydar komt op voor vrouwen die net als haar om hun keuze worden aangekeken. In de hoop dat er meer begrip ontstaat.

De reacties zijn, zoals verwacht, verschillend. Maar het zwengelt in ieder geval een dialoog aan.

Bekijk de video van het nummer hieronder.

youtubeView full post on Youtube