Ja, op Bonaire is het écht mogelijk om een complete baai voor jezelf te reserveren. En je kunt er zelfs overnachten, alleen of met gezelschap.

De Washington Slagbaai is een natuurpark op het eiland dat overdag toegankelijk is voor iedereen. Maar, net als in Nederland de regel is, moet men het park weer verlaten voor zonsondergang. Tenzij je de twee okergele gebouwtjes op het strand reserveert. Hier kun je overnachten op een matje of in een hangmat, met de baai volledig voor jezelf.

Het enige dat je moet meenemen zijn slaapspullen en eten. Voor de rest heb je alles tot je beschikking: schone toiletten, douches, barbecueplaats en natuurlijk als hoogtepunt het uitzicht op azuurblauw water en kliffen van koraalsteen.

Wel moeten we even vermelden dat deze hemelse plek niet geschikt is voor de bijgelovige. De Bonairianen geloven namelijk dat er een geest, Big Man genaamd, over de baai ronddwaalt. Maar die 'angst' neem je gerust voor lief (tenminste dat zouden wij doen) wetende dat je in slaap valt met het golvende water en wakker wordt door het gekwetter van tropische vogels.