Deze vrouw mag van de Britse rechter mooi niet scheiden

Eh, hállo?

Da's ook wat. Ben je ongelukkig getrouwd. Leef je in 2017. Mag je van de rechter niet uit elkaar. De 65-jarige Tini Owens kan erover meepraten. Ze is d'r huwelijk met Hugh beu. Hij bekritiseert haar in bijzijn van de schoonmaakster, ruziet op luchthavens, en geeft Tini de silent treatment tijdens diners. Tini wil scheiden. Maar, zo oordeelde het gerechtshof: na meer dan drie decennia zit er nog leven in het huwelijk. En dus: scheiden mag ze niet.

Advertisement - Continue Reading Below

U begrijpt dat bovengenoemde wat stof doet opwaaien, daar in Engeland. Het gebeurt niet zo vaak dat een van de twee niet akkoord gaat met een scheiding. Dat een rechter de scheiding vervolgens tegenhoudt, gebeurt nog minder.

Wat wil het euvel nou precies: de vrouw wil scheiden, de man niet. Hugh Owens is er namelijk stellig van overtuigd Tini en hij heus nog een paar jaar samen kunnen genieten. En bemerkt hij: van zijn kant zijn er geen tekenen van wangedrag als affaires, hij mag dan geen ideale echtgenoot wezen, maar dat zou geen juridische reden mogen zijn de echt te verbreken. Daar trekt Tini helaas aan het kortste eind, want zij heeft op haar beurt wel een bloemetje buitengezet.

Meest gelezen

Hugh heeft die misstap naar eigen zeggen vergeven. Maar, sorry, Hugh, is dit niet toch een beetje stil en koppig verzet? Hoe het ook zij: Tini zegt klem te zitten in een 'liefdeloos en wanhopig ongelukkig' huwelijk. Wel heeft ze de hoofdwoning van haar echtgenoot na de affaire verruild voor een onderkomen in Wales, dus heel vaak hoeven ze elkaar niet meer tegen te komen. Daarbij: als ze kan aantonen vijf jaar ergens anders gewoond te hebben, zou haar eis wel kunnen worden ingelost...

Fingers crossed voor Tini!