Het Poëzie Museum is een virtueel museum op een fysieke locatie. Hoe dat kan, vraagt u? Met behulp van de smartphone, natuurlijk. Je kunt het namelijk alleen met een app bezoeken. Dat belooft een unieke ervaring.

Het werkt als volgt: je loopt over het Museumplein in Amsterdam en selecteert de speciale app (na deze gedownload te hebben uiteraard) die voor het museum is gemaakt. Richt het scherm op het grasveld en zie hoe door middel van augmented reality tien verschillende paviljoens verschijnen: welkom in het Poëzie Museum.

Ieder paviljoen is gewijd aan een schrijver, gekozen door curator en eveneens auteur Anna Enquist. Zij mocht tien gedichtschrijvers kiezen met van ieder zes werken die digitaal uitgestald worden op je beeldscherm. De tien gekozen namen zijn: Ida Gerhardt, Annie M.G. Schmidt, Gerrit Kouwenaar, Elly de Waard, Neeltje Maria Min, Leonard Nolens, Eva Gerlach, René Puthaar, Menno Wigman en Alfred Schaffer.

En dat ziet er als volgt uit:

Grass, Property, Architecture, Lawn, Land lot, House, Artificial turf, Grassland, Playground, Tree, pinterest
Het Poëzie Museum
Sky, Banner, Grass, Advertising, Technology, Architecture, Font, Electronic device, Display advertising, Plant, pinterest
Het Poëzie Museum
Green, Architecture, Grass, Sky, Design, House, Lawn, Artificial turf, Building, Room, pinterest
Het Poëzie Museum
Graphic design, pinterest
Het Poëzie Museum

Het Poëzie Museum is vanaf zaterdag 1 april gratis en 24 uur per dag te bezoeken!