YouTube is nauwelijks meer uit ons dagelijks systeem te denken - in ieder geval niet van ondergetekende. Een daverend aantal filmpjes wordt per dag op YouTube geslingerd, en er staat een gigantisch publiek paraat dat die filmpjes bekijkt.

Team YouTube vond het een goed idee 'ns uit te pluizen hoeveel uur we nou per dag met z'n allen naar dat daverende aantal YouTube-filmpjes aan het kijken zijn. Wat blijkt: een whopping miljard uur. Een recordaantal, dat spreekt.

Een miljárd uur. Dat is, zelfs met een wereldbevolking van zeven miljard, een bizar aantal uren. Per dag hè. Per dag. Dag in, dag uit.

Naar welke parels we dan zoal kijken? De populairste video op YouTube is nog steeds Gangnam Style van Psy met bijna drie miljard views. Yup. Daarna volgt See you again van Wiz Khalifa en Charlie Puth (2,4 miljard) en Sorry van Justin Bieber (2,2 miljard). Afgelopen jaar werden de Carpool Karaoke met Adele (150 miljoen views), Apple Pen (115 miljoen) en What's inside a rattlesnake rattle? (64 miljoen) het vaakst bekeken.

Nou. Vooruit:

youtubeView full post on Youtube