11 briljante dingen die je kunt doen met babypoederBabypoeder is je redder in bijna elke nood. Kijk maar.

1. Vet haar

De meeste droogshampoos hebben als basisbestanddeel zetmeel, en dat is dus ook precies wat er in babypoeder zit. Strooi wat babypoeder op je handen en haal die door je haar, en je zult zien dat vettigheid verdwijnt.

2. Muffe meubels

Muf ruikende (oude) meubels hou je dus fris door in de kieren en gaten wat babypoeder te strooien.

3. Een knoop in een ketting

De horror: een ketting waar een knoop in is gekomen die je met geen mogelijkheid meer los krijgt. Babypoeder maakt de knoop losser, waardoor je daarna makkelijk met een pincet alles uit de knoop kunt halen.

4. Een benauwde zomeravond

Vies: tijdens een warme, benauwde zomeravond in een klam bed stappen. Door wat babypoeder tussen je lakens te strooien, blijft je bed droog en dus frisser.

5. Kaarten die aan elkaar zijn geplakt

Drank over een kaartspel gevallen? Je haalt ze makkelijk los zonder dingen te scheuren door de kaarten te bestrooien met babypoeder.

6. Een mierennest

Mieren gruwelen van de geur van babypoeder. Mocht je een nest mieren in de tuin of op je balkon hebben en wil je voorkomen dat ze naar binnen lopen, blokkeer dan hun weg met een spoor van babypoeder.

7. Olievlekken in kleding

Saladedressing op je kleren gemorst? Strooi er dan eerst wat babypoeder op om het vet te absorberen, voordat je het kledingstuk in de wasmachine gooit.

8. Krakende houten vloeren

Vooruit, hier zijn wat bussen babypoeder voor nodig als je een groot stuk woonoppervlakte moet bedekken, maar het helpt wel. Heb je last van krakende vloeren, bestrooi je vloer dan met babypoeder, veeg het in de kieren en gaten en voilà: stilte.

9. Voeten vol zand

Stranddag gepland? Neem ook een busje babypoeder mee, want daarmee haal je in een handomdraai al het zand van je voeten dat er anders geheid aan zal blijven plakken.

10. Volumineuze wimpers

Een trucje van veel beautybloggers: tussen twee lagen door wat babypoeder op je wimpers gebruiken, voor een flink shot volume.

11. Zweetvoeten

Babypoeder in je schoenen houden je schoenen niet alleen fris, ze zorgen er ook voor dat ze niet vochtig worden van zweterige voeten.