Als je de woorden 'Prinses Diana' en 'het Witte Huis' hoort, dan denk je in eerste instantie misschien aan Lady Di die een dansje waagt met John Travolta op het gala van toenmalig President Ronald Reagan.

Entertainment, Event, Dance, Performing arts, Ceremony, Function hall, Ballroom, Tradition, Wedding, Dress, pinterest

Ja, een heus Hollywood-royalty-meets-echte-royalty sprookje waargemaakt. Waar je misschien mínder snel aan denkt is de connectie die de Britse prinses had met de huidige bewoner van het Witte Huis: onze niet zo vriendelijke vriend Donald Trump. Laatstgenoemde was ergens halverwege de jaren 90 nogal onder de indruk van de prinses, en dat liet-ie maar al te graag blijken. Dit leidde tot een hele rits gecompliceerde nieuwsartikelen, die zorgde voor vreemde headlines over de ganse wereld. Al met al een nogal bizarre bedoening. Hoe die bedoening precies verliep, vind je hieronder:

Hoe het allemaal begon

Trump en Lady Di bewogen zich allebei in dezelfde vermogende en invloedrijke sociale kringen, en het kwam dus wel 'ns voor dat het duo elkaar tegenkwam. Zo zaten ze aan dezelfde tafel tijdens de United Cerebral Palsy Humanitarian of the Year Award. Naar het schijnt bood Donald haar tijdens dat diner een gratis lidmaatschap voor zijn buitenverblijf Mar-a-Lago aan, wat ze beleefd afsloeg. Ze was toentertijd aan het daten met een andere miljardair: Theodore Forstmann.

Maar Trump was vastberaden, en hield voet bij stuk, volgens Britse journalist (en tevens een van de eerste anti-Trumpers) Selina Scott. In een artikel voor de Sunday Times schreef ze dat Donald Diana vlak na haar scheiding van prins Charles in 1996 een gigantisch boeket bloemen toestuurde. Volgens Scott waren zij en Diana bevriend, en zou de prinses meerdere malen hebben gezegd dat Trump haar 'the creeps' zou geven.

Het bewijs

Vlak na Diana's dood in 1997 verscheen Donald in The Howard Stern Show waar hij zich uitliet over de prinses en de band die hij met haar had. Hij vertelde Stern dat de prinses over 'supermodel beauty'beschikte, en toen Stern vroeg of hij ooit met haar het bed gedeeld zou kunnen hebben, antwoordde hij: 'I think I could've.'

Nog geen drie jaar later, in 2000, zette Trump Diana bovenaan zijn top 10 vrouwen-met-wie-hij-het-bed-zou-willen-delen lijst. In een podcast zei hij daarover dat hij 'zonder twijfel' met haar het bed gedeeld zou hebben.

'Gelukkig' was-ie in zijn boek The Art of the Comback iets beleefder. Daarin schreef hij het volgende: 'I only have one regret in the women department—that I never had the opportunity to court Lady Diana Spencer.'

De uitkomst

Twintig jaar nadat Prinses Diana het leven liet tijdens een tragisch ongeluk in een Parijse tunnel zijn prins Harry en prins William geen prinsjes meer, en heeft Donald Trump zijn intrede in het Witte Huis gedaan.

Uit verschillende rapporten blijkt dat Prins William en Harry op z'n zachtst gezegd geen fan zijn van de Amerikaanse president en problemen hebben met Trumps geplande staatsbezoek aan hun oma, Koningin Elizabeth II.

Trump zelf heeft een ander verhaal. Zoontkent hij ooit interesse te hebben gehad voor Prinses Diana. In een interview met Britse televisiepresentator Piers Morgan had de president het volgende te zeggen op de vraag of hij ooit een crush had op de Britse prinses: 'Totally false. It was so false.'