Op dans zijn al de nodige studies losgelaten, maar uit recent onderzoek, uitgevoerd door Britse wetenschappers, is iets naar voren gekomen waar alle vrouwen echt iets aan hebben. Namelijk: wat nou helemaal de aantrekkelijkste manier van dansen is. Volgens mannen. En dat dan weer volgens de wetenschap. Voor we verdergaan: er komt toch binnenkort hopelijk ook een studie die hetzelfde onderzoekt, maar dan voor mannen? Anders

Het onderzoek werd uitgevoerd door een club van de Northumbria Universiteit in Newcastle. In totaal werden 39 vrouwen de dansvloer opgestuurd, waarna hun dansbewegingen werden omgezet in grafische poppetjes - die vervolgens door 200 mannen en vrouwen werden beoordeeld op aantrekkelijkheid.

Wat bleek? Vrouwen met een uitgebreid dansvocabulairewerden aantrekkelijk(er) bevonden. Ook het wiegen van de heupen gecombineerd met asymmetrische bewegingen, mits niet te wild, deden het goed. Die asymmetrische bewegingen duidden namelijk op een goede motorische controle, wat weer duidt op een goede gezondheid. Wat kennelijk aantrekkelijk is.

Juist. De filmpjes!

Zo moet het wel:

youtubeView full post on Youtube

En zo moet het niet:

Succes! En onthoud: if you can't make it, fake it.