De NDSM-werf in Amsterdam Noord wordt in 2018 thuis voor het grootste street art museum ter wereld. De oude Lasloods (overigens ook een rijksmonument) op het terrein wordt op het moment van schrijven verbouwd, zodat het volgende zomer haar deuren kan openen voor museumpubliek. Qua oppervlak telt de loods tweemaal zoveel vierkante meters als de Turbine Hall van het Tate Modern museum in Londen - en die is al flink aan de maat.

Een behoorlijke ruimte om te vullen. Alle werken die in de ruimte te zien zullen zijn, zijn dan ook van reusachtig formaat. En dat is niet overdreven, Als we curator Peter Ernst Coolen mogen geloven, is het kleinste schilderij dat getoond wordt nu al groter dan De Nachtwacht. Verder zal de toekomstige collectie bestaan uit werk van pak hem beet honderd straatkunstenaars, stuk voor stuk speciaal gemaakt voor het museum.

Nog een jaartje geduld. Mocht je echt, echt, écht niet kunnen wachten: het eerste kunstwerk hangt er al: op de gevel van de oude Lasloods siert nu een gigantisch en kleurrijk portret van Anne Frank, gemaakt door Braziliaanse kunstenaar Eduardo Kobra.