God zegene degene die onderstaand recept ter tafel bracht. Dit brood is bananas - en er zit chocola in, dus, altijd goed. Een blitse how to video hieronder (en het recept daar weer onder):

facebookView full post on Facebook

INGREDIËNTEN

2 c. all-purpose bloem (zonder toevoegingen)

1 tsp. bakpoeder

1/2 tsp. zeezout

1/2 c. (1 stick) ongezouten boter, gesmolten

1 c. geraffineerde suiker

1 groot ei, plus 1 eidooier

1/4 c. zure room

1 tsp. vanille extract

3 rijpe bananen, mashed

1/2 c. halfzoete chocoladesnippers

1/2 c. gehakte geroosterde walnoten

WAT JE DOET

Verwarm de oven voor op 350 °. Bekleed een broodvorm met bakpapier en vet de boel goed in met kookspray.

Meng de bloem, bakpoeder en zout in een grote kom. Set aside.

Pak een andere grote kom en hussel de boter, suiker, het ei en de eidooier, de zure room en vanille door elkaar. Pak de geprakte banaan en roer tot de boel goed is gemengd. Kieper de andere kom bij deze en meng tot je een ons weegt. (Beslag te nat? Meer bloem. Beslag te droog? Meer zure room of boter.) Voeg de chocola en walnoten toe en doe het beslag in de broodvorm.

In de oven ermee. Bak het brood tot een tandenstoker er schoon uitkomt - da's na ongeveer 1 uur. Laat vervolgens 10 minuten afkoelen in de broodvorm, haal het brood er vervolgens uit en laat het verder afkoelen.

Klaar!