Heel de wereld (maar Nederland first!) heeft genóten van Arjen Lubachs briljante welkomstfilmpje voor Trump, waarbij-ie op het end heel beleefd vroeg of Nederland niet misschien second mag, vanwege Trumps uitspraak 'America first'.

Zoals dat vaak met viral video's gaat: d'r volgen een hoop parodieën. Maar dat is in dit geval bepaald niet flauw, of tenenkrommend. Sterker nog, ze zijn briljánt!

Een van de eerste na-apers was Duitse komiek en tv-presentator Jan Böhmermann. Hij stelt zijn land voor aan de president van Amerika en legt uit waarom Duitsland op de tweede plek moet staan. Aan het eind roept hij alle Europese landen op om ook een eigen versie te maken. Het resultaat: everysecondcounts.eu.

Op de site van Böhmermann zijn er op de dag van schrijven vijf remakes geüpload, waaronder die van België, Denemarken en Zwitserland. En ook zij leveren in hun filmpjes een hoop opmerkelijke, hilarische quotes. Zo zegt Denemarken: 'Amerika heeft het Vrijheidsbeeld, wij hebben de Kleine Zeemeermin. Maar laat de naam je niet voor de gek houden, want de Kleine Zeemeermin is eigenlijk enorm.'

België topt dat met: 'Brussel is inderdaad een hel, zoals je de stad eerder al noemde, Trump. Maar de rest van ons land is geweldig. Behalve het Frans-sprekende gedeelte. Dat is net Mexico.'

Eerlijk is eerlijk, Arjens originele filmpje blijft number one, maar onze buurlanden hebben een mooie poging gewaagd. Hieronder de versies die tot nu toe zijn gepubliceerd op de site van Böhmermann.

Het origineel van Lubach:

youtubeView full post on Youtube

Portugal:

België:

Zwitserland:

Duitsland:

Denemarken:

Litouwen: