Eerder tipten we een aantal easy peasy ijskoude recepten. We doen er vandaag een schepje bovenop. 

1. Villa Massa Limoncello popsicles

Deze dingen komen van pas: 

125 ml Villa Massa Limoncello 

250 ml water 

125 gram suiker 

1 citroen

IJsjesvorm (voor 6 ijsjes)

Wat je doet:

> Smelt suiker in het water in een pan (niet laten koken). 

> Rasp de schil van de citroen. 

> Voeg de citroenschil, vers citroensap van de citroen (geen pitten) en Villa Massa Limoncello toe.

> Vul de vormpjes met het ijsmengsel en plaats minimaal 6 uur in de vriezer.

> En klaar is ijs. 

2. Fresh Shirley Temple

Deze dingen komen van pas (voor vier personen): 

160ml Ginger Ale 

100ml Granaatappelsap 

6tl Suiker (omdat het kan...)

4 partjes Limoen

Wat je doet:

> Gebruik een cocktailmaatje en schenk 25 ml verse granaatappelsap in een longdrinkglas. 

> Voeg 1,5 tl suiker toe. 

> Gebruik een barlepel en roer de suiker goed door het sap. 

> Voeg ijsblokjes toe. 

> Aftoppen met ginger ale. Voeg 40 ml ginger ale toe – tot de rand van het glas. 

> Knijp een partje limoen uit boven je glas en laat het, eenmaal goed uitgeknepen, in je mix vallen.

> Proost!

3) OMG&T (Oh My Gin & Tonic)

Want zo'n frisse jongen heb je nog nooit gedronken.

Deze dingen komen van pas: 

Snijplank 

IJs 

Jampot 

Barmaatje 

Mes 

Deze dingen ook (voor vier personen): 

35ml. Gin (bij voorkeur Tanqueray London Dry Gin) 

1 hand rode (tros)besjes105ml. Tonic

In vier stappen heb je het gewenste resultaat (als het goed is):

> Ice it: vul je jampot met ijs 

> Shake it: schenk de Tanqueray erover en top af met tonic 

> Serve it: garneer met rode (tros)besjes

> Drink it. Met een rietje als je wilt.