Deze koude kunstjes kan iedereen!

Dit weekend is het WARM, en dus gaan we ijsjes maken.

Eerder tipten we een aantal easy peasy ijskoude recepten. We doen er vandaag een schepje bovenop. 

1. Villa Massa Limoncello popsicles

Deze dingen komen van pas: 

125 ml Villa Massa Limoncello 

250 ml water 

125 gram suiker 

1 citroen

IJsjesvorm (voor 6 ijsjes)

Wat je doet:

> Smelt suiker in het water in een pan (niet laten koken). 

> Rasp de schil van de citroen. 

> Voeg de citroenschil, vers citroensap van de citroen (geen pitten) en Villa Massa Limoncello toe.

Advertisement - Continue Reading Below

> Vul de vormpjes met het ijsmengsel en plaats minimaal 6 uur in de vriezer.

> En klaar is ijs. 

2. Fresh Shirley Temple

Deze dingen komen van pas (voor vier personen): 

160ml Ginger Ale 

100ml Granaatappelsap 

6tl Suiker (omdat het kan...)

4 partjes Limoen

Wat je doet:

> Gebruik een cocktailmaatje en schenk 25 ml verse granaatappelsap in een longdrinkglas. 

> Voeg 1,5 tl suiker toe. 

> Gebruik een barlepel en roer de suiker goed door het sap. 

> Voeg ijsblokjes toe. 

Meest gelezen

> Aftoppen met ginger ale. Voeg 40 ml ginger ale toe – tot de rand van het glas. 

> Knijp een partje limoen uit boven je glas en laat het, eenmaal goed uitgeknepen, in je mix vallen.

> Proost!

3) OMG&T (Oh My Gin & Tonic)

Want zo'n frisse jongen heb je nog nooit gedronken.

Deze dingen komen van pas: 

Snijplank 

IJs 

Jampot 

Barmaatje 

Mes 

Deze dingen ook (voor vier personen): 

35ml. Gin (bij voorkeur Tanqueray London Dry Gin) 

1 hand rode (tros)besjes105ml. Tonic

In vier stappen heb je het gewenste resultaat (als het goed is):

> Ice it: vul je jampot met ijs 

> Shake it: schenk de Tanqueray erover en top af met tonic 

> Serve it: garneer met rode (tros)besjes

> Drink it. Met een rietje als je wilt.