Goeie redenen om op een zater- of zondagmiddag aan de high tea te gaan in het Haagse Hotel Des Indes waren er natuurlijk al: de plek is sprookjesachtig mooi en chic, je waant je er in het Parijs van weleer en/of in het decor van een Wes Anderson-film. Het personeel is er allerhartelijkst en ter zake kundig (met de complimenten voor theesommelier Fons) en je wordt er tijdens het tea-en getrakteerd op live gespeelde klassieke muziek.

Maar! Nu in het Haagse Gemeentemuseum de tentoonstelling To Audrey With Love te zien is, heeft des Indes een speciale Audrey Hepburn High Tea op het menu gezet. Chef Yke Cornelisse heeft zich laten inspireren door Hepburns lievelingsgerechten en verschillende hartige en zoete hapjes gecreëerd, zoals een Ladule-sandwich met carpaccio, vichyssoisesoep en chocoladecake. Erbij worden verschillende soorten thee en de speciale Audrey Hepburn-cocktail 'My Fair Lady' geserveerd.

Wie niet meer weg wil uit Des Indes kan een verdieping hoger een klein voorproefje zien van de tentoonstelling in het Gemeentemuseum en zich daarna weer laten terugzakken in het fluweel, nippend aan een Fair Lady, en mijmerend over de jurken van Givenchy.

De To Audrey With Love High Tea is nog te boeken tot 26 maart via hoteldesindes.nl/high-tea

Nog even over dat interieur, trouwens:

Interior design, Room, Furniture, Ceiling, Interior design, Hall, Light fixture, Chandelier, Decoration, Couch, pinterest
Stairs, Lighting, Interior design, Property, Room, Ceiling, Hall, Real estate, Molding, Handrail, pinterest
Interior design, Ceiling, Furniture, Hall, Interior design, Light fixture, Column, Molding, Arcade, Arch, pinterest
Interior design, Lighting, Room, Wood, Bed, Floor, Property, Textile, Flooring, Furniture, pinterest