Hou je van kunst, maar heb je precies geen idee waar je beginnen moet? Geen paniek! Hulp is hier! Want, ja, kunst kopen kan best een lastige activiteit zijn. Het aanbod is, ten eerste, aanzienlijk. En over smaak valt vervolgens eindeloos te twisten. Over de prijs ook. Want wat maakt dat een bepaald kunstwerk een bepaalde prijskaart heeft? Vooral in geval van een hele gepeperde prijskaart. Why? Whyyy?

Goed. Kunstliefhebbers Floor Serto en Sanne Staps struikelden ook weleens over die vraag. En dus kwam het duo met een oplossing: een online galerie, die ze FRAEMd noemden.

Een online galerie? Hoe-ra? Zeker hoera! Want kunst aanschaffen was nog nooit zo makkelijk - en leuk. Het werkt als volgt: op de website van FRAEMd swipe je langs verschillende kunstwerken die je, als ze je zinnen, kunt liken. Op basis van je like-geschiedenis creëer je een eigen kunstprofiel, en krijg je eerder kunst te zien die bij jou smaak aansluit. Een soort Pinterest meets Tinder, maar dan anders. Snap je?

Hartstikke handig. Nog handiger: via de website kun je een foto uploaden van je woonkamer, waarmee je kunt zien hoe het door jouw bekoorde kunstwerk eruit ziet aan je eigenste muur. En nu we het toch over onze eigen muren hebben: in samenwerking met Art Rotterdam (dat plaatsvindt in het weekend van 9 t/m 12 februari) kun je vanaf 30 januari via FRAEMd de hele kunstbeurs op jouw eigen muur bekijken.

Told you: hoera!

Mocht je die kunstcollectie nou gelijk willen starten, ga dan als de bliksem naar de website.