Drie films die je echt, echt, écht niet mag missen komend IFFR

Op naar Rotterdam!

Meest gelezen

Komende woensdag is het International Film Festival Rotterdam weer aan de hand. En dat betekent twaalf dagen een heleboel kijk- en luisterplezier. Zaalgesprekken, debatten en installaties met allemaal het witte doek als onderwerp. En laten we natuurlijk de films niet vergeten. Wij selecteerden alvast drie toppers:

1. Japanese Girls Never Die

Advertisement - Continue Reading Below

Genre: Drama

Producent: Daigo Matsui

Plot: Overal op de muren van een Japans dorpje verschijnen met graffiti gemaakte affiches van de vermiste Haruko Azumi. Ondertussen valt een populair wordende groep tienermeiden random mannen aan. Het voorval wordt wereldwijd opgepakt door de media, die een connectie leggen tussen de vermiste Azumi en de meidengroep. Wellicht nemen ze wraak voor het onschuldige meisje. De film brengt de positie en het dagelijkse leven van verschillende Japanse vrouwen in kaart.

Meest gelezen

2. Manifesto

Genre: Drama

Producent: Julian Rosefeldt

Plot: Men volgt Cate Blanchett in de rol van dertien verschillende personages, waaronder een docent, nieuwslezeres, wetenschapper, dakloze, fabrieksarbeider en een punker. Allen staan ze voor een artistieke beweging uit de afgelopen eeuw. Teksten van futuristen en dadaïsten, uit de Pop-Art en van filmmakers als Lars von Trier worden door Blanchett opgevoerd met preformance monologues in een moderne setting.

3. Safari

Genre: Documentaire

Producent: Ulrich Seidl

Plot: Duitse en Oostenrijkse jachttoeristen trekken naar Afrika om het wilde natuurschoon van kant te maken. Ze worden gevolgd terwijl ze door de bossen sluipen en wachten op hun prooi om die vervolgens neer te schieten. Trots poseren ze voor hun aanwinst, van zebra's tot tot impalas. Een documentaire over de menselijke natuur en de wet van de sterksten.