Als je érgens naartoe gaat dit weekend laat het dan Museum Quarter zijn

Verborgen parels verklapt.

Meest gelezen

Het Museumkwartier. Of, blits gezegd: the Museum Quarter. Maar in welke taal je het ook poogt uit te spreken, veel verder dan het Rijksmuseum, Van Gogh Museum en Stedelijk Museum Amsterdam komen de mensen vaak niet. Op zich helemaal niet erg, want het zijn beeldschone musea met beeldschone tentoonstellingen.

Advertisement - Continue Reading Below

Maar er valt zoveel méér beeldschoons te ontdekken in dat Museumkwartier, en er valt zoveel meer te ondernemen, en te zien, en te bezoeken. En dus vond een clubje mensen het tijd voor verandering. En terecht! Museum Quarter werd beklonken, een online platform en te gek initiatief (als je het mij vraagt dan hè) dat je het beste met De 9 Straatjes vergelijken kunt, en dus: ál het goede uit het Amsterdamse Museumkwartier onder één kap verzameld.

Amsterdam covered in gold 🍂🍁🎃 #goldenseason #autumninthecity #happynovember #enrichyourself #sightseeing #MuseumQuarter #gramthedam

A post shared by Museum Quarter Amsterdam (@museumquarteramsterdam) on

Denk: pico bello cafés, goede restaurants, fantastische hotels, het beste van de P.C. Hooftstraat en Van Baerlestraat, luxemerken waar je u tegen zegt, en andere onbekende hoeken en gaten die je zelf nooit had ontdekt. Je snort ze op via de website van Museum Quarter. Voor de liefhebber zijn er trouwens ook nog wandelroutes te volgen als de Art Nouveau Walk, Kids Walk (voor wie kinderen heeft, of zelf nog graag kind wenst te zijn) en Spend One Million In An Hour Walk (die moet interessant zijn).

Afijn. Aanrader!

There's basically no better way to start the day ⏰ #SimonMeijssen #goodmorning #museumquarter #amsterdam #anotherdayanotherdollar #enrichyourself

A post shared by Museum Quarter Amsterdam (@museumquarteramsterdam) on