La Parisienne: een fototentoonstelling voor iedereen die van parijs houdt

Dus wip gauw even langs bij Hotel The Grand in Amsterdam.

Meest gelezen

Oui oui, Paris! Naast haar hoofdstedelijke functie is Parijs ook nog 'ns de stad van de liefde genoemd. En van de lichten. En van de mode. Al met al is het is best moeilijk dus, om niet dol te zijn op de te zijn op de Franse hoofdstad. Mocht je daar ook zo over denken, dan is Hotel The Grand in Amsterdam (naast Parijs natuurlijk) absoluut waar je wezen moet. Want daar kun je de komende twee maanden namelijk genieten van de reizende tentoonstelling La Parisienne.

Advertisement - Continue Reading Below

En die tentoonstelling is, zoals de naam al doet vermoeden, een ode aan de Parisienne. Want met hun eigen stijl voorzien ze de stad van haar altijd elegante jas. De expositie zelf bestaat uit iconische beelden zoals die van Sophia Loren hierboven, afgewisseld met beelden van nu. Stuk voor stuk representeren ze de Parijse dynamiek, het Franse joie de vivre en eigenlijk alles wat de Parijs zo mooi maakt. Kortom: een bezoek meer dan waard.

Nog een fijne bijkomstigheid: de expositie is helemaal gratis te bewonderen. Als de wiedeweerga naar Hotel The Grand, 9 maart vertrekken de foto's naar hun volgende bestemming.