Op 8 maart is het internationale vrouwendag, en vrouwen timmeren aardig aan de -nog best wel lange- weg. Zo is er een groeiend enthousiasme voor vrouwenemancipatie, betraden onlangs 15 vrouwen 't Amerikaanse parlement én bekleedt daarnaast ook een groeiend aantal vrouwen een steeds hogere functie zo blijkt uit recent onderzoek. En dat is fantastisch goed nieuws, zo vinden wij.

En zo vindt ook de Bijenkorf. 'De rol van de vrouw is groter dan ooit' vertelt Marjolijn Meynen, Directeur Marketing en Communicatie bij het warenhuis. 'Dat is niet voor niks. Empathie, overzicht, compassie. Vrouwelijke kwaliteiten beïnvloeden de wereld.' Hear Hear!

Met hun meest recente campagne, die heel toepasselijk 'A She Story' is getiteld, brengt de Bijenkorf een ode aan de vrouw. Onderdeel van deze ode is een fotoserie geschoten door Fotograaf des Vaderlands Robin de Puy. Zij portretteerde zowel bekende als onbekende vrouwen die allemaal een eigen, bijzonder verhaal te vertellen hebben. En ja, dat werden zoals je begrijpt, hartstikke mooie plaatjes, zoals deze bijvoorbeeld:

Leg, Sleeve, Trousers, Shoulder, Social group, Standing, Dress, Style, Knee, Monochrome photography, pinterest
Robin de Puy

Nog mooier is: Als onderdeel van de campagne zoekt de Bijenkorf namelijk ondernemende vrouwen die het wel wat lijkt om hun producten - van kunst tot kleding tot cadaeau- bij de Bijenkorf te verkopen. Mocht je dit interessant vinden klikken, dan kun je je hier tot 25 januari opgeven.

Redenen genoeg dus om je naar de Bijenkorf te haasten. De gehele fotoserie is tot en met 8 maart als expositie (met bijbehorende etalages) te bewonderen in alle filialen. Kun je mooi het nuttige met het aangename combineren.