Dat vroeger alles beter was, is nogal wiedes. Toen waren er immers nog geen boze mensen die Het Internet als uitlaatklep gebruikten van hun nog bozere praat. Dus. En was paniek vanwege een leeg mobiel toestel een onbekend fenomeen.

Het is wat, het is wat. Maar, met 2017 als nog redelijk onbeschreven blad, kunnen we mooi onze relatie met al die technologie eens goed evalueren. En omdat een goed begin het halve werk is, begin 'ns met onderstaande gewoontes de das om te doen:

1. Overmatig hashtag gebruik

De competitie gaan we elke dag aan met onze #goals, zijn we nooit een keer niet #happy en #blessed. Ten eerste is het best ongeloofwaardig en ten tweede draagt het bij aan vergelijkingsdrang, en daar is (voor zover bekend) niemand beter van geworden.

2. Het Insta-ochtend en Insta-avond rondje

En gewoon gaan slapen nadat we ons alarm hebben (uit)gezet. Daar word ons bioritme een heel stuk blijer van!

3. De Snapchat-puppyfilter

Deze wordt lastig, gezien-ie met z'n schattige neus en subtiel verdoezelend effect,veel goeds doet voor je gelaat. Maar nee. We. doen. het. niet. meer. Want mensen zijn geen honden.

4. Onze telefoon checken voor de tijd, maar dan de tijd vergeten

Wat ons 5 minuten later weer doet kijken. Wij (en ons kortetermijngeheugen ook) kunnen meer.

5. Netflix-keuzestress

In de tijd die aan zoeken gespendeerd is hadden we de Titanic twee, misschien wel drie keer kunnen kijken en dat is zonde. Dus vanaf nu klikken we gewoon op de eerste film die ons bevallig lijkt.

6. Het delen van Facebook-vriendschapsjubilea

Heb ik me zelf ook weleens schuldig aan gemaakt. Maar laten we eerlijk zijn, het interesseert precies niemand. En het slaat eigenlijk ook niet echt ergens op, want vriendschapsjubilea, wie doet daar nou aan? Inderdaad, precies niemand.