Met Valentijn voor de deur worden we toch een beetje sentimenteel (en met we, bedoel ik uiteraard gewoon mezelf). Ja, ik weet dat Valentijnsdag een wassen neus is, doorspekt met commercie en kletskoek.

Nee, ik verlang niet naar een bos rode rozen of een lomperige Hallmark-kaart met loze woorden als 'The best thing about you is everything'. Ik weet het, van die wassen neus. Maar, sorry, een date met Idris Elba wil ik écht wel. Dat Idris Elba iets met Madonna zou hebben (kom op zeg, Idris) vind ik al helemaal geen leuk idee, en dus vind ik dat ik die date wel heb verdiend, bij wijze van goedmaker.

Voor we verdergaan, en ik vertel dat Idris Elba dus echt een date zoekt en hoe je dan precies kans kunt maken die date te worden, nog even het volgende:

Arm, Hand, T-shirt, Jewellery, Beard, Blond, Facial hair, Body jewelry, Day dress, Bracelet, pinterest
Getty Images

Het behoeft natuurlijk helemaal geen expliciete uitleg, maar vooruit: Elba is helemaal niet écht geïnteresseerd in Madonna, dat zie je zo. Ik en Idris Elba daarentegen, wij snappen elkaar:

Finger, Forehead, Hand, Thumb, Mask, Gesture, Temple, Wrist, Facial hair, Sign language, pinterest
Getty Images

Zo klaar als een klontje, niet? Daarbij, Madonna (Idris, lees je mee, dit is van belang): ik ben óók in Malawi geweest en heb geen loze schooltjesbouwbeloften gedaan. Ik kan je vertellen, First Lady of Pop, dat de mensen in Malawi je maar een lafhartige First Lady of Pop vinden. Dus. Dat je dat weet, hè.

Nu over die date. Idris Elba is namelijk, zoals gezegd, echt op zoek naar een Valentijn. En voor een supervriendelijke prijs kan jij die rol zomaar 'ns vervullen.

Als je ten minste $10 doneert aan Omaze, een liefdadigheidswebsite die ervaringen geeft aan z'n donateurs, ding je mee en maak je kans een verlate Valentijnsdag door te brengen met, ta-ta-ta-ta, Idris Elba. Correctie: mijn Idris Elba.

Onderdeel van de prijs is the most romantic meal of your life met de acteur, plus de eretitel van Idris' Valentine, plus vliegtickets en hotelkosten zodat je kunt gaan en staan waar Elba van plan is te gaan en staan op die magische, mágische dag. Je mag zelfs een gast meenemen als je dat wenst. En dat is prima, zolang ik het ben.

De donaties gaan trouwens, ook niet onbelangrijk, naar het goede doel W.E. Can Lead, dat voorziet in onderwijs en leiderschapsontwikkeling voor jonge vrouwen in Afrika. Helaas is het wel zo dat hoe meer je doneert, hoe meer kans je maakt (maar ook: hoe meer je de vrouwen in Afrika helpt!), maar we kunnen er in ieder geval alvast zeker van zijn dat er íemand een sublieme Valentijnsdag gaat hebben.