Goed, het is dus 2017. Een nieuw jaar met een vooralsnog redelijk schone lei. Daar waren we met z'n allen behoorlijk aan toe, want die van 2016 is na alle misère die het jaar kende behoorlijk besmeurd. Maar! Daarom treuren is niet langer nodig. Als het aan de sterren ligt, belooft komend jaar namelijk een hartstikke gelukkig jaar te worden. En met al dat geluk in 't verschiet vonden we het de hoogste tijd voor een eigen astrologische interpretatie van komend liefdesjaar. Misschien is-ie niet helemaal accuraat, veel goeds belooft hij (wat ons betreft) in ieder geval wel.

Komt-ie dan hè:

Op de derde maandag van februari rond pak hem beet een uur of 5 is het boffen voor zij die geen relatie hebben. Mars en Venus komen dan namelijk samen. Waardoor zes keer knipperen met het rechteroog al genoeg is om jouw bekoorde P.O.I (juistem, person of interest) het hart op hol te brengen. Maar is dit wel écht de persoon die jij bekoort? Durf deze vraag kritisch aan jezelf te stellen, want een gebeurtenis in de eerste helft van maart zou hier nog weleens verandering in kunnen brengen.

Over veranderingen gesproken, door de gunstige stand van Mercurius gedurende de eerste helft van het jaar, is het een goed idee je dagelijkse routine over een compleet andere boeg te gooien. Je zult dan zien dat er zowel letterlijk als figuurlijk deuren geopend zullen worden. Ook Saturnus is in deze periode best wel in z'n hum, waardoor je rustig maar met open vizier nieuwe paden kunt behuppelen. Want hoe meer je er behuppelt, hoe leuker, is het niet?

Verder zal het gat dat ontstaat door de afwezigheid van Pluto en Neptunus tussen de tweede helft van mei en derde helft van juli ook van cruciaal belang zijn. Dit biedt namelijk ruimte voor jezelf en jouw gedachten om eens goed te reflecteren op de beslissingen die je dagelijks maakt. Zoek je naar afleiding uit verschillende hoeken? Wat is daar dan de reden achter? Als je het antwoord weet, kun je vol zelfvertrouwen nieuwe relaties aangaan, op wat voor manier dan ook.

Enfin, er staat dus een heleboel te gebeuren, als we onze duim mogen geloven. Maar de algemene boodschap is: 2017 is helemaal voor en van jou.

Logisch allemaal, toch?