We schreven het vlak voor Kerstmis nog: What this world needs is a group hug. Nogal een clichéquote die we afgelopen jaar enthousiast voorbij zagen komen op velerlei sociale media, schreven we erachter. Maar punt blijft: de wereld hééft een groepsknuffel nodig. Want wat zijn we er een potje van aan het maken met z'n allen, vindt ook Amnesty International. En gelijk hebben ze.

En om de mensen nou 'ns extra aan te moedigen wat verdraagzamer te zijn in 2017, beklonk team Amnesty International een ludieke campagne waarin het een bonte verzameling mensen aan poogt te spreken. Van zwembroekdouchers tot referendumroepers, boze witte mannen, genderneutrale-wc-deurvoorvechters, angsthazen en photoshophobbyisten. Maar ook meer algemene verzamelnamen als twitteraars, 50-plussers en zwijgende meerderheden komen voorbij op de best wel lange verzamelnamenlijst die Amnesty aanspreken wil.

Yellow, Green, Text, Colorfulness, Font, Black, Symmetry, Paper, Publication, pinterest
Amnesty International

Topactie, als je 't mij vraagt, waarvoor ook meteen maar een digitale pluim voor Rotterdams reclamebureau BVH die de markante lijst samenstellen mocht.

Dus, zullen we de oproep ter harte nemen en een beetje verdraagzaam worden (als je 't niet al bent natuurlijk). 'Zullen we in het nieuwe jaar proberen om minder te benadrukken wat ons verdeelt en meer oog te hebben voor wat ons bij elkaar brengt?' Sounds like a plan, niet?