Er is nogal wat leuks te doen EN HET WORDT DUS LEKKER WEER.

Allereerst: je zou naar het Amsterdamse Bostheater kunnen gaan. Waar de zomerproductie van het Noord Nederlands Toneel (NNT) Much Ado About Nothing opgevoerd wordt.

Maar ook: naar Rocket Cinema in Den Haag, een filmfestijn en plein airwaar cultklassiekers worden getoond met nieuwe soundtracks – die dan live worden uitgevoerd door bekende deejays en muzikanten. Zaterdag staat film Night of the Living Dead (niet voor watjes) op het programma, onder muzikale begeleiding van deejayformatie The Smoke Eaters. Locatie: Nutshuis.

Niet zo fan van horror maar wel zin in een film? Eye belicht met De komedies van Woody zijn geniale oeuvre. Van de early, funny ones tot zijn nieuwste film Irrational Man.

Liever een filmpje pakken in Utrecht? In Louis Hartloopercomplex tref je een zomerfestival waar films als The Imitation GameSamba, Birdman, Still Alice en Boyhood nog een keer afgespeeld worden.

Nu we het toch over films hebben: vergeet Paper Towns niet –je moet even zien hoe Cara Delevingne het doet als debuterend actrice (best wel goed namelijk). Trouwens dat ongemakkelijke interview al geziendat Cara eerder deze week had met Good Day SacramentoEn haar briljante reactie?

Voor wie zin heeft in wat lekkers dit weekend, gaat naar Amsterdam Kookt. Ja, wéér een foodtruckfestival. Maar het is dan ook ontzettend leuk, foodtruckfestivals.

Tolhuistuin in Amsterdam geeft een tuinfeest (de Tuinmus). In drie routes word je langs verschillende kunstdisciplines geleid. Van theater tot film, fotografie en muziek. Na elke route is er genoeg tijd voor een borrel, een hap en een dans.

Voor meer tuinactiviteiten ga je naar De Geheime Tuin in Rotterdam, want toffe to do's en midden in het historisch centrum van Rotterdam.

Dit is ook het proberen waard: Bankjescollectief. Dit weekend veranderen straten, voortuinen en parken tot openluchtcafés. Zoek een bankje bij je in de buurt (de keuze is reuze: dansbankjes, picknickbankjes, breibankjes, kledingruilbankjes…) of open zelf een bankje (hier lees je hoe), en sla aan het socializen.

Alaïa heeft dus zojuist zijn eerste parfum op de markt gebracht. En jij kunt 'm zaterdag vanaf 09h30 voor het eerst en áls eerst gaan ruiken bij de Bijenkorf in Amsterdam - de eerste 250 ruikers krijgen een cadeau.

Moederziel alleen dit weekend? Schuif zondag aan bij Single Food Club in de Goudfazant in Amsterdam. Want waarom ook niet! Je mag verwachten: de langste eettafel van Nederland (aldus de organisatie), een topmenu en veel gezelligheid. Hier reserveer je een plek.