Ah, Hawaï. Witte stranden, helderblauwe zee, palmbomen, bloemenkettingen en verse kokosnoten. Dé plek waar iedereen zou moeten overwinteren als je 't ons vraagt. Het eiland is behept met eíndeloos veel Pinterest-waardige plekken om in alle rust te vertoeven, of om juist lekker actief te zijn. Enkeltje Honolulu anyone? YES, please! Waarom? Kijkt u zelf maar:

Eten

instagramView full post on Instagram

In restaurant BLT Market, gelegen in het nieuwe Ritz Carlton hotel te Waikiki Beach, is het smullen geblazen met maaltijden en drankjes die enkel gemaakt zijn van regionale producten.

[instagram ]https://www.instagram.com/p/BNgqczDDB3W/?taken-by=... [/instagram]

Ook Mahina & Sun's in het Surfjack Hotel te Waikiki doet een ode aan zijn omgeving met organische en duurzame producten.

Fans van de Franse cuisine moeten bij La Mer in Halekulani zijn. Forbes Travel Guide beloonde het restaurant met vijf sterren. Alleen al door het uitzicht zijn wij verkocht.

Plekken om te toeven

Four Seasons Resort Oahu in Ko Olina is een nieuw hotel aan de westkust van het eiland, 35 minuten verwijderd van de hoofdstad. Paddleboarden, snorkelen of lekker naar de spa. Er is niets wat in dit hotel niet kan. Het 371 kamers tellende resort is echt een Hawaiiaanse parel.

Iets dichter bij het centrum ligt de Modern Honolulu. Zoals de naam al zegt is 't een modern hotel dat niets te wensen over laat aan je droomvakantie. Kijk maar gewoon even naar die helderblauwe zee. Aloha!

Het Kahala Hotel en Resort is stiekem de go to plek voor pasgetrouwde koppels om hun wittebroodsweken door te brengen. Dan moet het dus wel goed zijn. Gelegen aan het strand met twee zwembaden, spa, Italiaanse en Hawaiiaanse restaurants, fitnessruimte, lounge en een schelpenketting bij binnenkomst worden al je vakantiedromen werkelijkheid. Zo, wanneer gaan we?

Bezienswaardigheden

Liliuokalani Gardens is een van de weinige erfenissen die het Hawaiiaanse koningshuis heeft achtergelaten. De laatste vorstin Liliuokalani had een grote tuin vol verschillende bloemen. Deze wordt nu gebruikt als wandel- en hardloopplek voor gasten van het nabijgelegen hotel. Voor toeristen is het ook toegankelijk om te genieten van een royaal stukje natuurparadijs.

Hilo Bay Beachfront Park is een kustlijn van ruim negenhonderd (!) meter lang, wat voorheen werd gebruikt voor de industrie. De afgelopen twee decennia hebben lokale autoriteiten geprobeerd de pracht van het natuurgebied weer te herstellen. En dat is ze zeker gelukt. Een picknick aan het strand of een golfje pakken, zijn de twee populairste activiteiten van deze plek.

Hawaii Volcanoes National Park is het gebied waar, zoals de naam al verklapt, de vulkanen van het eiland zich bevinden. Het park laat 70 miljoen jaar vulkaangeschiedenis zien. Je kan lopen tussen de nog actieve lavastromen, kamperen in het natuurgebied en de historie van afgelopen vulkaanuitbarstingen bekijken in de daartoe behorende musea.