#4 Je badhanddoekje 's ochtends vroeg op een zwembadstoel leggen...

1) Potten pindakaas en pakken hagelslag meenemenNee. We snappen dat pindakaas en hagelslag – twee prachtige uitvindingen – je dierbaar kunnen zijn, maar kun je werkelijk geen twee weken zonder om, bijvoorbeeld, de lokale keuken te leren kennen?

2) 'Waar leg die koetjeskaas? Ja, die koe! Die kaas met die koe! Laafasskerie of zo. Met die koeiekop!'Dit gebeurt. Geregeld. In supermarchés. Laten we ermee stoppen.

3) Je badhanddoekje 's ochtends vroeg op een zwembadstoel leggenOm vervolgens in de stad te uitgebreid ontbijten, een markt af te struinen en zo ergens tegen de middag pas terug te komen bij je gereserveerde (want badhanddoek) en lege zwembadstoel. We stellen voor dat ieder die zo'n handdoek op een stoel aantreft hem voortaan oppakt en 'm opgevouwen in de gevonden voorwerpenbak mietert.

4) In bikini uit eten gaanEen goede stelregel om eigenlijk je hele vakantie aan te houden is: had ik dit thuis ook gedaan? In je bikini een restaurant binnenwandelen is niet een van de dingen die je thuis ook zou doen. Het is sowieso een goed idee om je bikini alleen aan te trekken als je je in een zwembad of op een strand bevindt.

5) Je raar gedragen in een vliegtuigEen voorbeeld: allebei de armleuningen gebruiken. Het idee is dat je er ieder eentje hebt. Volg dat idee – het klopt best wel. Oh, en vriendengroepen die verdeeld door het vliegtuig zitten: natuurlijk is het vervelend dat je nu niet ieder wissewasje met elkaar kunt delen, maar probeer dat niet alsnog te doen door ALLES wat in je opkomt dwars door het vliegtuig heen te tetteren naar vriend A, vriend B of vriend C die acht rijen van je vandaan zit. Mensen gaan je stilletjes haten.

6) Je raar gedragen op een vliegveldWe snappen dat al je hebben en houwen in die ene vakantiekoffer zit en je zonder hartstikke lost bent, maar als iemand vraagt of-ie er even bij mag om zijn koffer te pakken, doe dan even die stap opzij. De kans dat je op dat ene moment je eigen koffer niet voorbij zult zien komen, is precies nul.

7) Ellendige WiFiDe laatste is voor hotels: stop met het aanbieden van WiFi tegen extra betaling, die dan heel, heel, héél erg sloom blijkt en vijf uur doet over het posten van een instagramfoto. (Goed, nu is het posten van een instagramfoto geen noodzaak, maar je begrijpt: ter illustratie.) We leven niet meer in 1999.