Täo Porchon-Lynch mag dan al 98 lentes meegaan, maar dat is aan vrijwel niets te merken. In de yogawereld is de beste dame een heuse ster. Gehuld in een felgekleurde legging reist ze in haar Smart stad en land af om yogales te geven, model te staan en zo nu dan een presentatie te houden. En is daarmee kwieker dan de gemiddelde twintiger, dertiger, veertiger - en eigenlijk iedereen die jonger is dan zij.

Ondanks dat Täo beschikt over een fysiek gestel waar je U tegen zegt, slaat ze tijdens het lesgeven (ze is de oudste yogaleraar ter wereld) sommige oefeningen toch maar even over vertelt ze aan The New York Times. Dit omdat ze zo-even is geopereerd aan d'r heup. Niks nieuws voor deze Täo, want 't is al de derde (!) keer dat haar heup aan vervanging toe is. Maar, geen man overboord: ze komt er - naar eigen zeggen - zo weer bovenop.

Alsof dat al niet bewonderenswaardig genoeg is mevrouw Porchon-Lynch te zien in de campagne voor de sportlijn van G.A.P., doet ze aan salsa en ballroom danst ze erop los, én is ze op first name basis met Mahatma Gandhi - met wie ze een paar weken optrok voor ze ten tijde van de Tweede Wereld oorlog naar Londen toog. Eenmaal in Londen schudde Täo handen met Britse acteur Noël Coward, van wie ze Engels leerde.

Een beste loopbaan dus. Täo bewijst maar weer 'ns dat leeftijd een getal is en dat de yogatrend vast nog een hele poos gaat bestaan. Een heel lang, maar reuze-inspirerend, verhaal lezen over de 98-jarige Täo Porchon-Lynch (met foto's)? Check dit artikel. En: namasté!