Weten we 't nog? Toen ontwerper Tom Ford in 2009 pardoes besloot zijn carrière over een andere boeg te gooien en regisseur te worden? En dat iedereen daar een beetje sceptisch over aan het doen was? Maar dat-ie met film A Single Man alle twijfelzucht wat betreft zijn regisseervermogen van tafel veegde? Want, man, man, man wát een film! En man, man, man, wat kan-ie regisseren! A Single Man werd, hartstikke terecht, overladen met prijzen en Colin Firth kreeg een Oscar-nominatie voor Beste Acteur toe. Dat Tom Ford dus ongeveer alles kan, was wel bewezen.

Na A Single Man was het helaas jaren muisstil rondom regisseur Tom Ford. (Een beetje zoals het jaren stil was rondom Gilmore Girls?) Maar! Nu, zeven jaar na dato, is Nocturnal Animals hier. Tom Fords nieuwste, dus. De film vertelt het verhaal van koude kikker Susan (Amy Adams), een eigenaresse van een kunstgalerie. Susan is gescheiden en heeft ex-man Tony (Jake Gyllenhaal!) al jaren niet gesproken, tot ze plotseling zijn nieuwste tikkeltje bizarre boek ontvangt. En dat boek is opgedragen aan haar. Terwijl ze het boek leest, wordt ze meegezogen in de donkere wereld van Tony.

Wat volgt is een grimmige thriller met een heleboel bloed waardoor je net als Susan wordt meegezogen in Tony's bepaald niet gezellige wereld. Susan ziet het boek als dreigement van haar ex, en vreest op diens wraak. Waarvoor Tony dan precies wraak wenst te nemen, wordt langzaam duidelijk...

Nocturnal Animals is naast een grimmige thriller een práchtige film, die opnieuw very Tom Ford beeldschoon is gestileerd en waarschijnlijk weer een heleboel prijzen gaat ontvangen.

Het beste nieuws van al: de film is vanaf VANDAAG in de bioscoop.

De trailer kijken dan maar?

youtubeView full post on Youtube