't Is inmiddels algemeen bekend dat muziek kan helpen bij het bepalen van De Gemoedstoestand. Dus: niet gek dat muziek vaak wordt ingezet als ontspanningsinstrument, of juist een middel om je beter te kunnen concentreren (tik op youtube iets in als concentration music en je zit een goede vier uur gebakken). Er zijn tal van onderzoekers dat zich bezighoudt met de vraag wat voor invloed bepaalde muziek nou precies heeft op ons brein.

En die onderzoekers, die hebben nu dus iets gevonden. Want! Onderstaand nummer is (als we de wetenschap mogen geloven, en dat mogen we) een absolute garantie voor een goede gemoedstoestand. Ha. Volgens de Team Mindlab, een neuroplatform waarvoor héle slímme mensen werken, brengt dit deuntje iedereen binnen pak hem beet acht minuten van een gespannen staat van zijn naar volledige ontspanning.

Het riedeltje mag Weightless heten en is samengesteld met verschillende klanktherapeuten. Elke toon is ontworpen om de hartslag en bloeddruk te verlagen, en de hoeveelheid stresshormonen te verminderen.

Als dat niet reuze-interessant klinkt:

youtubeView full post on Youtube