Hillary Clinton wilde na nederlaag 't liefst binnen blijven en op de bank kruipen

Vertelt ze frank in deze speech.

Meest gelezen

Meer dan een miljoen meer stemmen heeft Hillary Clinton gewonnen, zo bleek gisteren uit de laatste berekeningen van het Amerikaanse Cook Political Report. Het zijn er 1.158.809, om precies te zijn, en de teller is nog niet uitgeteld. U begrijpt: dit gaat de gemoederen nog wel even bezig houden komende tijd, en geeft Trump-tegenstanders gewenste munitie in handen.

'De Democratische senator Barbara Boxer is zo woedend over het feit dat Donald Trump dankzij het Electoral College president is geworden, dat ze dinsdag een wetsvoorstel indiende om het college snel af te schaffen,' schrijft De Volkskrant erover.

Ondertussen verscheen Hillary Clinton woensdagavond in Washington D.C. op een benefietgala van stichting Children's Defense Fund. Ze werd er gelauwerd voor haar inzet voor kinderen en mocht de mensen toespreken. Het was Clintons eerste publieke optreden sinds haar concession speech van vorige week, en ze vond het bepaald niet makkelijk:

Gerelateerd
Advertisement - Continue Reading Below

'Er waren de afgelopen week een boel momenten waarop ik met de honden, of met een goed boek, op de bank wilde kruipen om daar vooral nooit meer vanaf te komen.'

Afijn, op play ermee: